Uusi teoria Bird Box -elokuvasta – ei kerrokaan demoneista?

Selkeät ohjeet: Näin poistat katseluhistoriasi Netflixissä 0:30
Selkeät ohjeet: Näin poistat katseluhistoriasi Netflixissä

Netflixin suositusta Bird Box -elokuvasta on kehitetty uusi teoria. Varoitus: tämä artikkeli sisältää paljastuksia juonesta!

Netflixin suositussa Bird Box -elokuvassa ei olekaan kyse hirviöistä, väittää Gizmodo-sivusto. Uuden teorian mukaan elokuvan teema ei olekaan yliluonnollisuus, vaan sosiaalinen media.

Varoitus: tämä artikkeli sisältää paljastuksia juonesta!

Hirviöt ovatkin sosiaalisen median vaikuttajia?

Suositussa elokuvassa ihmiset yrittävät selvitä maailmassa silmänsä peittäneinä, sillä heitä vaanivat demonit, joiden katsominen ajaa näkijän itsemurhaan. Hirviöiden ulkonäköä ei kuitenkaan paljasteta elokuvassa.

– Panemalla siteet silmilleen Bird Boxin hahmot ovat suojassa hirviöiltä, jotka ovat oikeasti sosiaalisen median vaikuttajia, Matt Novak kirjoittaa.

– Tiedän, että saatatte ajatella, että näen elokuvassa vain sitä, mitä haluan nähdä – että hirviöt ovat vain asia, jota minun täytyy ajatella joka ikinen päivä, koska kirjoitan teknologiasivustolle. Ja saatat olla oikeassa! Mutta ajattelen oikeasti, että moni asia puoltaa sitä, että elokuvan näkymättömät hirviöt edustavat vaaroja alustoilta, kuten Facebook, Twitter ja YouTube.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Löytänyt todisteita väitteelle elokuvasta

Mattin mukaan teorian puolesta puhuu esimerkiksi se, että elokuvassa Sandra Bullockin esittämä roolihahmo maalaa taulua, joka kertoo hänen mukaansa ihmisen "kyvyttömyydestä ottaa yhteys" muihin ihmisiin. Taulussa hahmot tuijottavat alas.

– Suurin osa ihmisistä näyttää siltä, että he voisivat tuijottaa puhelinta tai tietokonetta. Eikä se tietenkään ole mikään vahinko.

Mattin mukaan hirviöt ilmaantuvat maailmaan Venäjällä tai Romaniassa, mikä on selvä viittaus venäläisiin trolleihin.

Elokuvan aikana uutislähetyksen ankkuri varoittaa katsojia vaarasta sanoen "älkää menkö ulos, välttäkää sosiaalista mediaa".

– Jälleen melko selkeä vihje siitä, että asia, jota elokuvassa pitää pelätä, on sosiaalinen media.

Yksi hahmoista myös menehtyy tietokoneruutua tuijottaessaan, vaikka uskoo, että ruudun kautta hirviöiden seuraaminen on "turvallista".

"Tätähän sosiaalinen media pohjimmiltaan pyrkii tekemään"

Osa elokuvan hahmoista haluaa nähdä hirviöt ja pakottaa muutkin näkemään ne. Myös heitä Matt pitää vihjeenä nettitrolleista, jotka pakottavat ihmisiä näkemään asioita, joita he eivät tahdo nähdä.

Viimeisenä todisteena Bird Boxin "oikeasta" juonesta Matti pitää sitä, että hirviöt teeskentelevät ihmisten rakkaita ja läheisiä saadakseen heidät pauloihinsa.

– Tätähän sosiaalinen media pohjimmiltaan pyrkii tekemään, ainakin paperilla. Facebook sanoo, että kaikessa on kyse yhteyden luomisesta. Se kuiskailee sinulle pienillä ilmoituksilla, joiden uskot varmasti olevan sinua rakastavilta ihmisiltä, Matt kuvaa.

Mies uskookin, että hirviöt kuvastavat kaikkia sosiaalisen median alustoja, jotka ruokkivat "ihmisyyden pahimpia osia".

– Jälleen, voin olla väärässä ja hirviöt ovat jotakin ihan muuta. Mutta tätä hyvä taidegenre tekee – se haastaa meidät ajattelemaan toiveitamme ja pelkojamme niiden kirjaimellisen kontekstin ulkopuolella, Matt kuvaa.

– Myrkytämme itsemme etsiessämme yhteyksiä, jotka ovat lopulta keinotekoisia. Ja usein se tekee meistä vain vielä yksinäisempiä.

Bird Box kertoo Twitteristä?

"Paetakseen hahmojen täytyy olla yhteydesssä toisiinsa ilman teknologiaa", uskoo tämä käyttäjä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Osa pitää teoriaa kiinnostavana, jotkut taas aivan höpsönä. Moni on kuitenkin päätynyt Mattin kanssa samaan ajatukseen.

– Bird Box kertoo Twitteristä. Ihmiset, joilla ei ole Twitter-tiliä, ovat sokeita elokuvassa ja ihmiset, jotka elävät elämäänsä sosiaalisen median kautta, ovat ne, jotka tulivat hulluiksi. (Twitter-)sovelluksen kuva on kirjaimellisesti lintu laatikossa, Twitter-käyttäjä Ray Nixon  sanoo.

Lähteet: Gizmodo.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat