Uusi viesti Hollannin viranomaisille – poliisin pysäyttämän F1-tallin tilanteessa käänne

F1-talli Haasin ja sen entisen pääyhteistyökumppanin Uralkalin kiista on ratkennut ja tiimi sai luvan lähteä Hollannista kohti Italiaa.

Sveitsiläinen välimiesoikeus määräsi kesäkuussa Haasin palauttamaan Uralkalille rahat, jotka venäläinen lannoitteita valmistava yhtiö oli maksanut tiimille juuri sopimuksen yksipuolista purkamista vuonna 2022. Uralkalista Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä eroon hankkiutunut Haas määrättiin myös luovuttamaan yhtiölle kauden 2021 kilpa-auto.

Haas oli Motorsport.comin mukaan velkaa jopa yhdeksän miljoonaa dollaria. Maksujen takaraja oli umpeutunut jo heinäkuussa, mutta Haas ei ollut Uralkalin mukaan tehnyt elettäkään maksaakseen korvauksia.

Uralkali otti yhteyttä hollantilaiseen lakiasiaintoimistoon. Juristit saivat oikeudelta määräyksen takavarikoida rahaa tai yhtiön omaisuutta velkasumman edestä. 

Velat kuitattu

Haasia uhkasi, että viranomaiset takavarikoisivat sen F1-autot ja sitä vastaan nostettaisiin rikossyytteitä, jos se olisi yrittänyt lähteä Hollannista ilman vahvistusta takaisinmaksusta Uralkalille.

Uralkali vahvisti kuitenkin maanantaina saaneensa Haasilta maksun kokonaan sekä kilpa-auton. Uralkali tiedotti myös ilmoittaneensa Hollannin viranomaisille, että Haasin omaisuus voidaan vapauttaa ja tiimi voi viedä sen vapaasti pois Alankomaista.

Haas vahvisti niin ikään, että sen kuorma-autot ovat saaneet luvan lähteä Alankomaista välittömästi kohti Italiaa.

The Race -sivuston tietojen mukaan Haas olisi laittanut maksun liikkeelle perjantaina. Haas-tallin perustaja Gene Haas kertoi aiemmin, että maksu Lähi-idässä sijaitsevan pankin tilille oli viivästynyt lähinnä, koska se oli suoritettu viikonlopun aikana. Myös Yhdysvaltain, EU:n ja Britannian asettamat Venäjä-pakotteet sekä eri maiden lainsäädäntö olivat Haasin mukaan venyttäneet suoritusta.

Lue myös:

    Uusimmat