Vain 7 minuuttia päivässä! Suosittu treeni saattaa auttaa miestä kestämään pidempään sängyssä

Tuore tutkimus kertoo, miten ennenaikaista siemensyöksyä voisi ehkäistä.

Ennenaikainen siemensyöksy voi olla kiusallinen ja ikävä vaiva, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan helpotusta voisi saada jo kahdessa viikossa.

International Journal of Clinical and Health Psychology -julkaisussa esitellyn tuoreen tutkimuksen mukaan jo alle kymmenen minuuttia tietynlaista treeniä voi auttaa miestä kestämään sängyssä pidempään. Tutkimuksesta uutisoi New York Post.

Apukeino sänkyongelmaan on kovatehoinen intervalliharjoittelu eli HIIT-treeni. Kyseessä on suosittu treenimuoto, jossa kovatehoisemmat treenijaksot eli intervallien ja matalatehoisemmat lepojaksot vaihtelevat. Käytännössä syke siis pyritään saamaan korkealla kovemman treenin aikana, kunnes syke taas lasketaan lepojakson aikana. HIIT on tunnettu monista hyödyistään. Se muun muassa parantaa kesävyyskuntoa ja tekee hyvää sydänterveydelle – ja tuoreen tutkimuksen kestävyyskunto paranee myös seksin aikana. 

Tutkimuksen mukaan vain seitsemän minuuttia HIIT-treeniä päivässä voi tuoda tuloksia jo 12 päivän jälkeen. Kiinalaistutkijat värväsivät tutkimukseen 76 miestä, jotka olivat iältään 18–34-vuotiaita. Kaikilla osallistujilla oli naispuolinen kumppani, jonka kanssa he harrastivat seksiä ainakin kerran viikossa. Osallistujilla oli ongelmia ennenaikaisen siemensyöksyn kanssa.

Miehet jaettiin kolmeen ryhmään, joista yksi treenasi HIIT-treeniä seitsemän minuuttia päivittäin kahden viikon ajan. Toinen ryhmä teki hitaita hengitysharjoituksia niin ikään seitsemän minuuttia päivittän kahden viikon ajan. Kolmas ryhmä teki tavallisia hengitysharjoituksia. Osallistujat mittasivat sydämensykkeensä ennen ja jälkeen harjoituksen sekä ejakulaation jälkeen.

Tutkimuksessa selvisi, että niin HIIT-ryhmällä kuin hitaan hengityksen ryhmälläkin ennenaikaisen siemensyöksyn oireet vähenivät kontrolliryhmään verrattuna. 

Tutkijoiden mukaan HIIT-treenien aikana henkilön tulee kiinnittää huomiota siihen, kuinka keho liikkuu, ja säädellä hengitystään. Toiston myötä HIIT-treenaajien kyky säädellä sisäisiä ja ulkoisia kehon tuntemuksiaan voi parantua. Tämä voi auttaa myös ejakulaation kontrolloimisessa. Tämä itsesäätelyn taito parani kaikissa ryhmissä.

Tutkimuksessa havaittiin, että mitä enemmän sydämen syke nousi levosta seksin jälkeen mitattuna, sitä vähemmän oireita oli. Tutkijat epäilevät tämän viittaavan siihen, että mitä paremmin henkilö kykeni säätelemään ejakulaatiotaan, sitä fyysisesti vaativampaa yhdyntä oli ollut. 

Aiemmassa tutkimuksessa ennenaikaisen siemensyöksyn on todettu helpottavan 12 viikon joogalla tai kuukauden juoksutreeneillä, mutta näihin verrattuna kahden viikon HIIT-treeni olisi ajallisesti tehokkaampaa. HIIT on tutkijoiden mukaan myös 10 viikon lääkekuuria parempi keino niin ajallisesti kuin sivuvaikutuksien puutteenkin vuoksi.

On otettava huomioon, että tutkimus oli lyhyt, eikä pitkäaikaisia vaikutuksia ejakulaatio-ongelmiin tiedetä.

Mikä on ennenaikainen siemensyöksy?

Terveyskirjaston mukaan ennenaikainen siemensyöksy on yleinen vaiva. Kyseessä on seksuaalihäiriö, jossa siemensyöksy tulee nopeammin kuin mies haluaisi eikä hän pysty tahdollaan sitä estämään. Nopea siemensyöksy aiheuttaa miehelle huolta ja ahdistusta sekä usein merkittävää haittaa parisuhteelle. 

Vaivan elinikäisessä muodossa vaiva on ollut aina, ja liian nopeaksi siemensyöksyksi katsotaan alle minuutissa tapahtuva ejaulaatio. Hankinnaisessa muodossa vaivaa ei ole alun perin ollut, vaan se on ilmaantunut jossain vaiheessa elämää. Tässä tapauksessa liian nopean ejakulaation rajana pidetään kolmea minuuttia. Usein ennenaikaista siemensyöksyä hoidetaan lääkkein. 

Katso myös: Nämä ovat miehen erogeeniset alueet

Nämä ovat miehen erogeeniset alueet: muutakin kuin penis 0:43
Miesten erogeenisiin alueisiin kuuluu muutakin kuin penis.

Lue myös:

    Uusimmat