Valkoinen talo: Kiinalaiset hakkerit ovat murtautuneet Yhdysvaltojen hallituksen tietojärjestelmään

Kiinalaiset hakkerit ovat murtautuneet Yhdysvaltain hallituksen sähköpostitileille. Tietoturvahyökkäyksestä tiedottivat Microsoft ja Valkoinen talo myöhään eilen illalla. Asiasta uutisoi muun muassa The New York Times.

Kiinalaiset hakkerit ovat murtautuneet kaikkiaan kahteentoista eri organisaatioon. Hakkerointi kohdistui muun muassa Yhdysvaltain hallituksen virastojen sähköpostitileihin. Vakoilun tavoitteena on hankkia arkaluonteisia tietoja, kertoivat Microsoft ja Valkoinen talo myöhään tiistaina antamissaan lausunnoissa.

Kiinalaiset hakkerit käyttivät Microsoftin mukaan varastettua kirjautumisavainta tunkeutuakseen sähköpostitileille. Teknologiajätti on sittemmin estänyt hakkereita pääsemästä asiakkaiden sähköposteihin vastaavaa tekniikkaa käyttäen.

Laajuutta selvitetään

Tietoturvahyökkäyksen laajuutta tutkitaan parhaillaan, mutta Yhdysvaltain viranomaiset ja Microsoft ovat viime viikkoina pyrkineet kaikessa hiljaisuudessa arvioimaan hakkeroinnin vaikutuksia ja hallitsemaan sen seurauksia.

–Viime kuussa Yhdysvaltain hallituksen turvajärjestelyt havaitsivat Microsoftin pilviturvaan tunkeutumisen, joka vaikutti salassa pidettäviin järjestelmiin, kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Adam Hodge totesi CNN:lle antamassaan lausunnossa.

Viranomaiset ottivat Hodgen mukaan välittömästi yhteyttä Microsoftiin selvittääkseen lähteen ja haavoittuvuuden heidän pilvipalvelussaan.

Adam Hodge ei yksilöinyt, kuka oli hakkeroinnin takana, mutta Microsoftin johtajat ovat vahvistaneet myöhemmin blogikirjoituksessaan, että hakkerit olivat vakoiluun erikoistuneita kiinalaisia.

Vakoiluun erikoistuneita kiinalaishakkereita epäillään

CNN:n mukaan Yhdysvaltain hallituksessa on edelleen käynnissä aktiivinen tutkinta tietoturvahyökkäyksen laajuuden ymmärtämiseksi.

Yhdysvaltain virkamiehet ovat johdonmukaisesti pitäneet Kiinaa kaikkein edistyneimpänä Yhdysvaltojen vastustajana kybersodassa. FBI:n mukaan Kiinan Pekingillä on suurempi hakkerointiohjelma kuin kaikilla muilla hallituksilla yhteensä.

Kiina on yleensä rutiininomaisesti kiistänyt heihin kohdistuneet vakoiluväitteet. Kiinan Washingtonin suurlähetystö ei ole tiettävästi vielä vastannut Microsoftin havaintoja koskevaan kommenttipyyntöön.

Lue myös:

    Uusimmat