Kysymys Teemu Selänteestä sai Valtteri Filppulan virnuilemaan: "Katsotaan, mitä kertoo muille"

Valtteri Filppula avaa Jokereihin paluun taustoja 3:14
Valtteri Filppula avaa Jokereihin paluun taustoja.

Jokerit julkisti maanantaina Valtteri Filppulan sopimuksen. Filppula palaa Jokereihin vuoden sopimuksella ja pyrkii auttamaan helsinkiläisseuran SM-liigaan.

Filppula pelasi 16-vuotiaasta lähtien Jokereiden junioreissa ja lähti kahden SM-liiga-kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan vuonna 2005. Liki 20 vuotta myöhemmin Filppula vetää jälleen Jokereiden pelinutun niskaansa tällä kertaa Mestiksessä. MTV Urheilun haastattelussa Filppula kertoo halustaan auttaa Jokereita nousemaan SM-liigaan.

Jos Filppula onnistuisi johtamaan Jokerit SM-liigaan, onnistuisi hän samassa tempussa, jonka Teemu Selänne teki 35 vuotta sitten. Jokerit nousi silloisesta 1-divisioonasta SM-liigaan keväällä 1989 kaatamalla karsinnoissa Kärpät voitoin 3-2. Suuressa roolissa ollut tuolloin 18-vuotias Selänne nakutti karsinnoissa tehot 7+3.

Ottaako Selänne kunnian?

Filppulan mahdollinen paluu Jokereihin nousi esiin jo heinäkuun alussa MTV:n Huomenta Suomessa, jossa paikalla olivat sekä Filppula että Selänne.

Antero Mertarannan haastattelussa Filppula vielä empi uransa jatkamista ja sanoi olevansa mahdollisesti kääntymässä lopettamisen kannalle. Vieressä istunut Selänne puuttui puheeseen.

Aina on one more year, itse uraansa pitkään vuosi kerrallaan jatkanut Selänne virnisti.

Myös Jokerit-vaihtoehto nousi esiin Mertarannan kysyessä aiheesta.

Olen Teemunkin kanssa puhunut vähän tästä Jokerit-mahdollisuudesta. Se on aika mielenkiintoinen, Filppula myönsi jo tuolloin.

Selänne ei malttanut olla jatkamatta aiheesta, vaan löi löylyä kiukaalle.

Niin paljon kuin (Filppula) on voittanutkin on voittanut kaikki suurimmat hänellä ei ole vielä Suomen mestaruutta. Se voisi olla hyvä motivaatio, Selänne sanoi ja jatkoi Jokereista.

Urani aikana olen tosi ylpeä siitä, että nostettiin Jokerit Liigaan aikanaan. Se voisi olla aika kiva porkkana. "Vallen" pitää tietenkin itse päättää, haluaako pelata. Mutta katso tuota jätkää. Ajokoirakunnossa aina ollut ja edelleenkin. Sää voit hypätä askiin koska vaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Teemu Selänteeseen liittyvä kysymys sai Valtteri Filppulan nauramaan 0:25
Valtteri Filppula kertoo Teemu Selänteen reaktiosta Jokerit-sopimukseen. 

Maanantaina Jokerien tiedotustilasuuden yhteydessä MTV Urheilu muistutti Filppulaa Selänteen puolentoista kuukauden takaisista sanoista.

Onko Teemulta tullut kuittaustekstaria?

Itse asiassa nähtiin eilen. Kyllä se onnitteli ja sanoi, että hieno juttu. On ihan kiva, että on tuki takana siellä, Filppula vastasi naureskellen.

Ei ottanut kuitenkaan takapirun kunniaa siirrosta?

Ei ainakaan mulle, mutta katsotaan, mitä se kertoo muille sitten.

Huomenta Suomen heinäkuun alun haastattelun Valtteri Filppulan ja Teemu Selänteen kanssa voit katsoa alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat