Valvontaisku Helsinki-Vantaan lentokentän "villeihin" takseihin – näin kävi

Poliisi on määrännyt lukuisia seuraamuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla päivystäneisiin "villeihin" takseihin tehdyssä viranomaisten yhteisessä valvontaiskussa. Finavian mukaan valvonta kohdistui muihin kuin lentoaseman virallisiin takseihin.

Viranomaiset tarkastivat kaikkiaan 41 taksia, joista 25 oli huomautettavaa.

Poliisi muun muassa kirjoitti 10 sakkoa ja 15 liikennevirhemaksua.

Sakot tulivat ajopäiväkirjan puuttumisesta, ja liikennevirhemaksut pääasiassa taksiliikenneluvan haltijan tai kuljettajan tietojen puuttumisesta sekä siitä, ettei taksiliikennelupa ollut mukana ajossa.

Kahdessa tapauksessa ajoneuvosta puuttui taksivalaisin ja kahta ajoneuvoa ei oltu rekisteröity luvanvaraiseen käyttöön.

Finavian mukaan valvontaisku ei kohdistunut lentoaseman taksiasemalta otettaviin takseihin, jotka ovat Finavian kilpailutettuja kumppaneita ja joiden lupa-asioita myös valvotaan. 

Fianvian mukaan valvontaisku oli tehty Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöaulan edustalla sijaitsevalla niin kutsutulla saattorampilla, johon voi ajaa kuka tahansa ja myös mikä tahansa taksitoimija. 

Viranomaisten eilen toteuttamaan yhteisoperaatioon osallistui poliisin lisäksi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto sekä Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Valitettavan harva taksi – vain noin kolmasosa kaikista tarkastetuista  – selvisi tarkastuksesta täysin ilman huomautuksia, tiedotteessa todetaan.

Myönteisenä asiana viranomaiset pitävät sitä, että takseina käytettävät ajoneuvot olivat hyväkuntoisia ja liikennekelpoisia.

Finavian mukaan lentoaseman kilpailutettuun taksitoimintaan voi luottaa jatkossakin. 

Juttua täydennetty kello 17.57 tiedolla siitä, että valvonta ei kohdistunut Finavian kilpailuttamiin takseihin sekä Finavian asiaan liittyvillä kommenteilla. 

Lue myös:

    Uusimmat