Vanhempiensa murhasta tuomitut Menendezin veljekset saattavat päästä ehdonalaiseen: "Se, mitä he tekivät, oli kauheaa"

Veljekset tuomittiin heidän vanhempiensa murhasta yli kolmevuosikymmentä sitten. Nyt veljeksille saattaa olla aukeamassa tie ehdonalaiseen.

Los Angelesissa toimiva syyttäjä on esittänyt, että Erik Menendezin, 53,ja Lyle Menendezin, 56, tuomioita tarkastellaan uudelleen uusien todisteiden myötä.

Asiasta kertovat muun muassa BBC ja CNN.

Veljekset ampuivat vanhempansa Kitty ja Jose Menendezin heidän Beverly Hillsin kartanossaan vuonna 1989.

Kumpikin tuomittiin murhista elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Syyttäjän mukaan nyt esitettävä toive liittyy uusiin todisteisiin, joita tapaukseen liittyen on noussut esiin.

CNN kertoo syyttäjän pitävän todennäköisenä, että veljekset pääsevät ehdonalaiseen.

– Se, mitä he tekivät, oli kauheaa. He suunnittelivat vanhempiensa murhan ja tappoivat heidät. Mutta uskon, että he ovat nykyään erilaisia ihmisiä, ja me perustamme mielipiteemme viimeisten 35 vuoden käytökseen, syyttäjä George Gascón sanoi CNN:n mukaan.

1990-luvun oikeudenkäynneissä veljesten puolustusasianajajat väittivät, että veljekset olivat kestäneet vuosia henkistä, fyysistä ja seksuaalista hyväksikäyttöä. 

Syyttäjät puolestaan katsoivat, että murhien motiivina oli ahneus ja veljesten toive päästä käsiksi vanhempiensa omaisuuteen.

Veljekset olivat murhien tekohetkellä 18- ja 21-vuotiaita.

Väitettyjen uusien todisteiden joukossa on Erik Menendezin vuonna 1988 perheenjäsenelleen lähettämä kirje, jossa väitetään olevan yksityiskohtia hyväksikäytöstä.

Jo aiemmin syksyllä kerrottiin, että tuomiota aiotaan tarkastella uudelleen.

Murhat ovat olleet laajalti tapetilla viimeaikoina erityisesti syyskuussa julkaistun aiheeseen keskittyvän Netflix-sarjan myötä.

Lue myös:

    Uusimmat