Varapresidenttiehdokas Walz esiintyi ensimmäistä kertaa yksin

Demokraattiehdokas sanoi olevansa ensimmäinen liittoon kuuluva presidenttikisan osanottaja sitten Ronald Reaganin.

Yhdysvalloissa varapresidenttiehdokas Tim Walz teki ensimmäisen itsenäisen kampanjamatkansa sen jälkeen, kun varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris valitsi hänet kanssaehdokkaakseen viikko sitten. Keskilännestä kotoisin oleva kansanmies puhui ammattiliittoväelle Los Angelesissa.

Walz lupasi, että hänen ja Harrisin hallinto pitäisi työntekijöiden puolta.

– Varapresidentti ja minä tiedämme tarkalleen, kuka rakensi tämän maan: hoitajat, opettajat, valtion ja aluehallintojen työntekijät rakensivat tämän maan, Walz sanoi puhuessaan Yhdysvaltain osavaltio-, piirikunta- ja kuntatyöntekijöiden liiton jäsenille.

– Se ei ole vain sanonta, se on fakta: kun liitot ovat vahvoja, Amerikka on vahva, Walz paalutti.

Mielikuvien ihanneisä

60-vuotias Minnesotan kuvernööri sanoi maailmankatsomuksensa olevan hyvin erilainen kuin republikaanien vastaehdokkaiden Donald Trumpin ja J. D. Vancen.

– Ainoa asia, mitä nämä kaksi tyyppiä tietävät työläisistä, on miten käyttää heitä hyväkseen, hän sanoi.

Walz sanoi myös olevansa ensimmäinen liittoon kuuluva presidenttikisan osanottaja sitten Ronald Reaganin, joka toimi Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 1981–1989.

Varapresidenttiehdokkaan energisyys ja miellyttävyys ovat nousemassa suureksi eduksi demokraattipuolueelle, jonka mahdollisuudet ovat parantuneet sen jälkeen, kun presidentti Joe Biden jättäytyi presidenttikisasta viime kuussa.

Walz, joka on entinen opettaja, jalkapallovalmentajana ja sotaveteraani, on olemuksensa ansiosta useiden yhdysvaltalaisten mielikuvissa ihanneisä.

"Hän on yksi meistä"

Ehdokas on tunnettu myös sujuvana sanankäyttäjänä ja hän aloitti trendin kutsumalla Trumpia ja Vancea oudoiksi. Samaan aikaan Vance on johtanut republikaanileirin hyökkäyksiä Walzia vastaan.

Walzin ehdokkuuden odotetaan vahvistavan demokraattien kannatusta valkoisten työväenluokkaisten miesten keskuudessa, joiden tuki on keskeistä voiton kannalta Wisconsinin, Michiganin ja Pennsylvanian vaa'ankieliosavaltioissa.

Walz ja Harris vierailivat viime viikolla näiden kolmen osavaltion lisäksi Arizonassa ja Nevadassa.

Los Angelesin tapaamisessa liittoon kuuluva Henry Garrido, joka työskentelee New Yorkin kaupungin kouluissa, kuvaili kuvernööriä samaistuttavaksi.

– Hän on maanläheinen. Hän on yksi meistä, Garrido sanoi.

Hän perusteli asiaa sillä, että Walzilla on omakohtaista kokemusta koulutyöstä.

Lue myös:

    Uusimmat