Venäjä sanoo vallanneensa taas kylän Donetskissa

Venäjä sanoo vallanneensa Ukrainan itäosassa Donetskissa taas yhden kylän Pokrovskin kaupungin eteläpuolella. Venäjän joukot ovat viime kuukausina edenneet Donetskissa länteen päin.

Venäjän puolustusministeriön mukaan maan joukot ovat saaneet haltuunsa Tsukurynen kylän noin 25 kilometriä Pokrovskista etelään. 

Se olisi yksi isoimmista kylistä, jonka Venäjä on viime viikkoina Donetskissa vallannut.

Eilen Venäjä sanoi vallanneensa samalla seudulla sijaitsevan Izmailivkan kylän.

Pokrovsk on Ukrainan logistiikan ja huollon kannalta tärkeä kaupunki. Ennen Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen alkua se oli noin 60 000 asukkaan kaivoskaupunki.

Venäjä sanoi ampuneensa alas yli sata lennokkia

Aiemmin tänään maanantaina Venäjän puolustusministeriö sanoi Venäjän ampuneen alas yli sata ukrainalaista lennokkia useilla alueillaan.

Ministeriön mukaan lennokkeja ammuttiin alas muun muassa Ukrainan ja Valko-Venäjän rajan lähistöllä sijaitsevalla Brjanskin alueella sekä etelässä Belgorodin alueella.

Maan länsiosassa Voronezhissa yksi ihminen loukkaantui lievästi, kun lennokki syöksyi maahan ja syttyi tuleen teollisuusalueella, alueen kuvernööri kertoi.

Ukraina on sanonut lennokki-iskujen olevan vastaus Venäjän pommituksiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin toisti sunnuntaina uhkauksensa, että Venäjä aikoo vastata, jos länsi sallii Ukrainan käyttää pidemmän kantaman aseita sitä vastaan. 

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kuukausien ajan pyytänyt läntisiltä liittolaisiltaan lupaa käyttää pitkän kantaman ohjuksia iskeäkseen syvemmälle Venäjälle.

Lue myös:

    Uusimmat