Venäjä väittää vallanneensa kylän Donetskissa – Ukraina kertoo tuhonneensa ammusvarikon

Venäjän joukot lähestyvät Ukrainan huoltoyhteyksien kannalta tärkeää Pokrovskia.

Venäläisjoukot ovat jälleen vallanneet uuden kylän Itä-Ukrainassa Donetskin alueella, väitti Venäjän puolustusministeriö lauantaina.

Puolustusministeriön mukaan venäläiset etenivät Kalynoven kylään, joka sijaitsee noin 25 kilometriä kaakkoon Ukrainan huoltoyhteyksien kannalta tärkeästä Pokrovskista.

Ukrainan viranomaiset ovat jo määränneet, että kaikki lapset on evakuoitava Pokrovskista, jonka tilanne tukaloituu päivä päivältä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina, että Donbassin alueen valtaaminen Itä-Ukrainassa on Venäjän päätavoite.

Venäjän hallinto on väittänyt jo pitkään, että se on liittänyt Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueet itseensä, vaikka se ei edes hallitse näitä alueita kokonaan.

Ukraina puolestaan kertoi tehneensä onnistuneen lennokkihyökkäyksen asevarikolle Voroneziin Venäjän raja-alueella. Venäjän alueviranomaisten mukaan alueella roihusi tänään suuri tulipalo.

Viranomaisten mukaan palo johtui Venäjän ilmatorjunnan pudottamasta lennokista, joka syttyi tuleen "lähellä räjähtäviä laitteita", joihin tuli levisi. Viranomaiset eivät ole kertoneet tarkemmin, mikä alueella oli syttynyt tuleen, mutta lisäsivät, että palopaikan lähellä sijaitseva kylä on evakuoitu.

Juttua päivitetty 7.9.2024 kello 15.50: Ukraina tehnyt lennokkihyökkäyksen asevarikolle.

Lue myös:

    Uusimmat