Venäjä surmasi lapsia Lvivissä – Zelenskyi pyytää lisää apua: "Syksystä tulee äärimmäisen tärkeä"

Venäjä on iskenyt Ukrainan länsiosissa sijaitsevaan Lvivin kaupunkiin. Iskussa on kuollut pormestarin mukaan seitsemän ihmistä, joista kolme on lapsia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi pyytää länsimailta lisää apua maan ilmapuolustuksen vahvistamiseen. Ukrainan presidentti toivoo myös, että länsivallat antaisivat maalle luvan iskeä syvemmälle Venäjän puolella.

– Jokainen, joka kannattaa lisätuen antamista pitkän matkan iskukykymme vahvistamiseksi, toimii sen puolesta, että tämänkaltaisia Venäjän terrorihyökkäyksiä kaupunkejamme vastaan saadaan estettyä, presidentti sanoi.

Ukrainan ilmavoimat kertoo ampuneensa yön aikana alas neljä venäläistä risteilyohjusta ja kolme ballistista Iskander-ohjusta. Lisäksi Ukraina kertoo pudottaneensa 22 dronea. 

Venäjän kerrotaan iskeneen yön aikana yhteensä 29 dronella ja 13 ohjuksella.

Poliittinen kuohunta jatkuu

Ukrainassa useat ministerit ovat vaihtumassa. Tuoreimpana maan ulkoministeri Dmytro Kuleba ilmoitti aikeistaan erota. Tiistaina kerrottiin viiden muun ministerin erosta.

Ukrainan presidenttiä lähellä olevan tahon mukaan käynnissä on hallinnon "resetointi" talvea varten.

Zelenskyi on sanonut, että muutokset hallinnossa ovat tarpeen, jotta hallitus olisi vahvempi sodan kannalta tärkeässä tilanteessa.

– Syksystä tulee äärimmäisen tärkeä Ukrainan kannalta, ja valtion toimielimet täytyy "säätää" niin, että Ukraina saavuttaa tarvitsemiamme tuloksia, presidentti sanoi eilen.

Rintamilla on tapahtunut viime viikkoina entistä suurempia liikkeitä. Ukraina on tunkeutunut Venäjän puolelle. Venäjä puolestaan on edennyt Ukrainan itäosissa sekä kasvattanut drone- ja ohjusiskujen määrää Ukrainaa vastaan.

Zelenskyin puoluetta edustava kansanedustaja sanoi, että jopa puolet hallituksen ministereistä menee vaihtoon.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat