Venäjä: Ukrainan maajoukot hyökkäsivät Venäjän puolelle

Venäjä kertoi hyökkäyksen torjumisesta tiistaina.

Venäjä väittää torjuneensa Ukrainan yrityksen hyökätä rajan yli Venäjän Kurskin alueelle, virkaatekevä venäläiskuvernööri Alexei Smirnov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Noin sata ukrainaissotilasta yritti hyökätä rajan yli Kurskin alueen Sudzhan paikkakunnan tienoilla, väittää turvallisuuspalveluyhteyksistään tunnettu venäläinen Telegram-kanava Mash.

Venäjän Smirnovin mukaan Ukrainan alueella tekemissä pommituksissa olisi haavoittunut viisi henkilöä, joista kolme oli väitteen mukaan lapsia.

Mashin mukaan kyse oli "tiedustelu- ja sabotaasiryhmästä". Heidät havaittiin paikallista aikaa noin kello yhdeksältä, Mash väittää.

Ukraina ei ole kommentoinut tapausta, eikä venäläisväitteitä ole vahvistettu. Ukraina on tehnyt maajoukoillaan useita iskuja Venäjän puolelle sodan aikana. 

Ukrainalla tiedetään olevan joukkoja sellaisilla Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisilla raja-alueilla, joilla ei varsinaisesti käydä aktiivista sotaa.

Venäjä hyökkäsi toukokuussa Ukrainan Harkovan alueelle ja avasi näin uuden rintaman Koillis-Ukrainaan. Hyökkäyksen päätarkoituksena uskotaan olleen ukrainalaisjoukkojen sitominen alueelle.

Rintamalinjan pidentämisen arvioidaan yleisesti ottaen suosivan Venäjää, jolla on Ukrainaa enemmän käytössään sotilaita ja kalustoa.

Lue myös:

    Uusimmat