Venäläismedia väittää Ukrainan kärsivän valtavia tappioita Kurskissa – vaikenee omistaan

Venäjän valtiollinen media uutisoi Ukrainan kärsivän raskaita tappioita Kurskin alueella. Venäjän tappioista vaietaan.

Venäläismediassa sekä Tassin että Interfaxin selkeä viesti lukijoille on se, että Venäjällä menee Kurskin hyökkäyksen aikanakin hyvin eikä mitään hätää ole.

Venäjän puolustusministeriö kertoi Interfax-uutistoimistolle, että Ukrainan armeijan tappiot Kurskin suunnalla ovat yhteensä olleet jopa 3 800 ihmistä. Viimeisen vuorokauden aikana tappiot olivat puolustusministeriön mukaan noin 330 ihmistä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Ukraina menetti vuorokauden aikana lisäksi kymmeniä panssariajoneuvoja. Venäjän kärsimistä tappioista uutisessa ei puhuta mitään.

Uutistoimisto Tass jatkaa samantyylistä linjaa. 

– Ukrainan asevoimat ovat kärsineet merkittäviä tappioita Kurskin alueen taisteluissa. Tämän totesi vangiksi joutunut Ukrainan asevoimien sotilas Vitali, kirjoittaa Tass.

Vitalin sukunimeä ei mainita uutisessa. Vitalin mukaan hänen komentajansa rankaisi häntä toistuvasti siitä, että hän kieltäytyi taistelemasta.

– Olen ollut koiran häkissä pari kertaa, koska kieltäydyin taistelemasta, Vitali sanoi Tassin mukaan.

Pelkästään tiistaina sekä Tassilla että Interfaxilla on ollut etusivuillaan jo useita muitakin uutisia Ukrainan armeijan nujertamisesta. 

Zelenskyi: Ukraina saavutti tavoitteitaan

Lännessä ja ukrainalaismediassa Kurskin taistelusta on täysin erilainen mielikuva kuin Venäjän valtiollisessa mediassa. 

Ukraina käynnisti hyökkäyksen Kurskin alueella Venäjällä kaksi viikkoa sitten. Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on saavuttanut tavoitteitaan Kurskin hyökkäyksessä Venäjällä.

Zelenskyin mukaan hyökkäyksen tarkoituksena on muun muassa luoda puskurivyöhyke Venäjän hyökkäysten pysäyttämiseksi.

Zelenskyi sanoi Ukrainan saaneen tähän mennessä haltuunsa 1 250 neliökilometriä ja 92 asuinaluetta Kurskin alueella. Myös sotaa seuraava yhdysvaltalainen ajatushautomo ISW kertoi Ukrainan edenneen Kurskin alueella jonkin verran.

Zelenskyi kertoi maanantaina vedonneensa Ukrainan tukijoihin, jotta ne antaisivat Ukrainalle luvan iskeä aseillaan syvemmälle Venäjän maaperällä.

Lue myös:

    Uusimmat