Ukraina tuhonnut jo kolme siltaa Kurskissa – video näyttää tuhon

Ukrainan sanotaan iskeneen jo kolmeen siltaan Kurskin alueella Venäjällä.

Ukrainan ilmavoimat sanoi sunnuntaina Ukrainan tehneen iskun toiseen strategisesti tärkeään Seimjoen ylittävään siltaan Kurskin alueella Venäjällä, kertoi Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Oleshtshuk viestisovellus Telegramissa sunnuntaina.

Oleshtshuk julkaisi myös videon, jossa tämän mukaan näkyy räjähdys sillalla Zvannoen kylän lähellä Kurskin alueella. Videolla näkyy valtava savupilvi ja tämän jälkeen näkyy vaurioita sillan toisessa päässä. Videon voit katsoa jutun alusta.

Uutistoimisto Reuters on kyennyt vahvistamaan, että kyseessä on Seimjoen ylittävä silta Zvannoen kylän pohjoispuolella, mutta ei ole kyennyt vahvistamaan videon kuvauspäivää.

Aiemmin tällä viikolla Ukraina tuhosi Seimjoen ylittävän sillan Glushkovon kaupungin lähellä. Glushkovon ja Zvannoen lisäksi joen ylitti alueella myös kolmas silta lähellä Karyshin kylää. Venäläispropagandisti Vladimir Solovjovin Telegram-kanavalla maanantaina julkaistun Venäjän tutkintakomitean edustajan videolausunnon mukaan Ukraina olisi iskenyt myös kolmanteen siltaan Karyshin kylän lähellä.

Sotilasanalyytikoiden mukaan Venäjä on käyttänyt siltoja joukkojensa huoltamiseen, joten sen joukkojen huoltaminen kuten ruokahuolto saattaa vaikeutua merkittävästi.

Ukraina käynnisti hyökkäyksen Kurskin alueella kaksi viikkoa sitten. Ukraina presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on saavuttanut tavoitteitaan Kurskin hyökkäyksessä. 

Zelenskyin mukaan hyökkäyksen tarkoituksena on muun muassa luoda puskurivyöhyke Venäjän hyökkäysten pysäyttämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat