Venezuelan presidentti: Oppositiojohtajat eivät koskaan pääse valtaan

Maduro syyttää oppositiota kuolonuhreista häntä vastustaneissa mielenosoituksissa.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro uhoaa, etteivät maan nykyiset oppositiojohtajat tule koskaan pääsemään valtaan.

Maduro sanoi myös, että oppositiojohtaja Maria Corina Machadolla ja presidentinvaaleissa ehdolla olleella Edmundo Gonzalezilla on verta käsissään.

Maduron väitettyä vaalivoittoa vastustaneissa mielenosoituksissa on kuollut 16 ihmistä. Maan turvallisuusjoukkojen on kerrottu käyttäneen kyynelkaasua ja ampuneen mielenosoittajia kumiluodeilla.

– He eivät koskaan, ikinä tule saamaan poliittista valtaa. Vakuutan teille, ja tiedän mistä puhun, nämä rikolliset eivät koskaan saavuta sitä, Maduro kommentoi toimittajille.

Opposition mukaan Gonzalez on vaalien todellinen voittaja.

Maduro valmis tutkintaan

Maduron vaalivoitto on laajalti kyseenalaistettu niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Viimeisimpänä kriitikoiden kuoroon liittyivät G7-maiden ulkoministerit, jotka vaativat keskiviikkona Venezuelan viranomaisia julkaisemaan maan presidentinvaalien yksityiskohtaiset tulokset. G7-maihin kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Kanada, Ranska, Saksa, Japani ja Italia.

Painostuksen alla Maduro sanoi keskiviikkona olevansa valmis julkistamaan todisteet vaalivoitostaan.

– Olen vaalit sunnuntaina voittaneena presidenttiehdokkaana kaikilla tavoin valmis vaaliviranomaisen kuulusteluun ja tutkimuksiin, Maduro sanoi.

Vuodesta 2013 asti vallassa ollut 61-vuotias Maduro julkistettiin vaalivoittajaksi 51 prosentilla äänistä. Vaalilautakunnan on kuitenkin sanottu olevan hänelle uskollinen.

Oppositiojohtaja Machadon mukaan hänellä on pääsyn vaalidataan, joka kattaa yli 70 prosenttia annetuista äänistä. Hänen mukaansa tämä aineisto osoittaa selvästi, että Gonzalez voitti vaalit.

Lue myös:

    Uusimmat