Vesi valtasi kellarit ja alikulut: Rajut sateet aiheuttaneet runsaasti vahingontorjuntatehtäviä Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan yli pyyhkäissyt voimakas vesisade ja ukkonen ovat aiheuttaneet useita vahingontorjuntatehtäviä Seinäjoen ja Ilmajoen alueella viime yönä.

Pelastuspäällikkö Petri Järvensivu kertoo, että vettä on ollut niin kellareissa, teillä, alikuluissa kuin uhkaamassa rakennuksiakin. Kolmen maissa aamuyöllä kymmenisen pelastuslaitoksen yksikköä oli edelleen pumppaustehtävillä runsaimpien sateiden väistyttyä alueelta.

–  Tilanne tietysti sitten rauhoittuu, kun sadevesiviemärit ja muut rupeavat tyhjenemään, kun ne on pumpattu. Kyllä siinä varmasti aamuun kestää, Järvensivu sanoi.

–  Monessa paikassa teillä ja alikuluissa on vettä. Voi kestää tosi kauan ennen kuin alikulut ja tiet ovat tyhjinä, hän lisäsi.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrottiin aiemmin eilen illalla sadeveden aiheuttaneen Ilmajoella vesivahinkoja.

Pohjois-Karjalassa raivattu kaatuneita puita

Pohjois-Karjalassa raivattiin eilen yhteensä satoja ukkosmyrskyssä kaatuneita puita. Asiasta kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Raivaukseen osallistui 40 pelastuslaitoksen työntekijää, ja pelastuslaitos kertoo saaneensa runsaasti apua paikalla olleilta ihmisiltä.

Itä-Suomen ylitti eilen ukkosrintama, joka katkoi tuhansilta sähköt Pohjois-Karjalassa. Sähköverkkoyhtiö PKS Sähkönsiirto kertoi tiedotteessaan, että enimmillään alueella sähköttä oli reilut 7 000 taloutta.

Lue myös:

    Uusimmat