Vihdin veriteosta epäilty vangittiin — näin hän käyttäytyi

Isänsä Vihdin Ojakkalassa viime viikolla surmannutta miestä vaaditaan tänään vangittavaksi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Henkirikoksen uhriksi joutui 69-vuotias emeritusprofessori Raimo Kantola. Henkirikos tapahtui uhrin kotona.

Oikeus aloitti rikoksesta epäillyn 27-vuotiaan miehen vangitsemisen käsittelyn kello 10. Poliisi epäilee häntä taposta ja tapon yrityksestä. Tapon yritys kohdistui miehen äitiin.

Lyhyttukkainen mies osallistui istuntoon etäyhteyden välityksellä, eikä peitellyt kasvojaan. Hän oli pukeutunut valkoiseen paitaan ja siniseen puseroon. 

Mies vastasi oikeuden puheenjohtajan esittämiin kysymyksiin naama peruslukemilla, pitäen käsiään pöydän päällä.

Miestä vaadittiin ensimmäistä kertaa vangittavaksi jo viime viikolla, mutta oikeus päätti vain siirtää vangitsemisen käsittelyä ja jatkaa miehen pidätystä. Hän oli estynyt saapumasta istuntoon.

Tällä kertaa käräjäoikeus vangitsi miehen. Mies on myöntänyt teon kuulusteluissa, poliisi kertoi aiemmin. 

Poliisi ei ota kantaa siihen, miksi asian käsittely siirtyi. Epäiltyä edustanut varatuomari Ninni Niemelä kieltäytyi kommentoimasta käsittelyn lopputulosta MTV:lle.

Aiempia rikostuomioita

Epäillyllä on tilillään aiempia rikostuomioita. Hän on ollut vastaajana rikosasiassa useita kertoja vuodesta 2016 asti. Vuonna 2019 hän oli osallisena väkivaltaisessa kiinniottotilanteessa, jonka yhteydessä hän puukotti poliisikoiraa.

Helsingin Sanomat kertoo myös, että miehellä on taustallaan vakavia mielenterveyden ongelmia. Poliisikoiran puukotusta koskevassa tapauksessa oikeus katsoi, että miehen terveydentila oli hänen syyllisyyttään huomattavasti vähentävä seikka.

 

Lue myös:

    Uusimmat