Professori-isänsä taposta epäiltyä ei vangittu

Maanantai-iltana Vihdin Ojakkalassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyn 27-vuotiaan miehen vangitsemista käsiteltiin tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi esittää miestä vangittavaksi tappoon ja tapon yritykseen epäiltynä. Hän on myöntänyt teon kuulusteluissa, poliisi kertoi aiemmin.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että vangitsemiskäsittely päätettiin kuitenkin lykätä ensi viikolle. Poliisi ei ota kantaa siihen, miksi asian käsittely siirtyi.

Poliisi jatkaa tällä välin tapauksen esitutkintaa, johon tällä hetkellä lukeutuu edelleen teknistä tutkintaa sekä todistajien ja asianosaisten kuulemisia. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran aikaisintaan ensi viikolla.

Lopputuloksena miehen pidätys jatkuu, kunnes vangitsemista käsitellään seuraavan kerran maanantaina 2. syyskuuta. Epäiltyä edustanut varatuomari Ninni Niemelä kieltäytyi kommentoimasta käsittelyn lopputulosta MTV:lle.

Henkirikoksen uhriksi joutui 69-vuotias emeritusprofessori Raimo Kantola.

Mies ei itse ollut paikalla istunnossa, vaan häntä edusti varatuomari Ninni Niemelä.

Aiempia rikostuomioita

Epäillyllä on tilillään aiempia rikostuomioita. Hän on ollut vastaajana rikosasiassa useita kertoja vuodesta 2016 asti. Vuonna 2019 hän oli osallisena väkivaltaisessa kiinniottotilanteessa, jonka yhteydessä hän puukotti poliisikoiraa. 

Helsingin Sanomat kertoo myös, että miehellä on taustallaan vakavia mielenterveyden ongelmia. Poliisikoiran puukotusta koskevassa tapauksessa oikeus katsoi, että miehen terveydentila oli hänen syyllisyyttään huomattavasti vähentävä seikka.

Lue myös:

    Uusimmat