Wille Rydmanilta kysymys kokoomusjohdolle: "Olisiko aika pakittaa pikajohtopäätöksistä – muuten HS:n tuomio on voimassa, kunnes toisin todistetaan"

Kansanedustaja Wille Rydman vihjailee halustaan palata tehtäviinsä, joista hän joutui luopumaan kesäkuussa, kun Helsingin Sanomat uutisoi hänen naissuhteistaan sekä muun muassa kanssakäymisistä alaikäisten kanssa.

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä, kun keskusrikospoliisi kertoi epäilevänsä häntä epäiltynä seksuaalirikoksesta.

Jo Helsingin Sanomien alkuperäisen uutisen jälkeen Rydman oli pyytänyt vapauttamista niistä jäsenyyksistä, joihin kokoomuksen eduskuntaryhmä on hänet valinnut, eli perustuslakivaliokunnan, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan ja eduskunnan tilintarkastajien jäsenyyksistä.

Lauantaina poliisi kertoi, että Helsingin Sanomien Rydmania käsittelevästä artikkelista on aloitettu esitutkinta. Rydman kertoi aiemmin tehneensä artikkelista rikosilmoituksen.

– Tutkintapyynnössä nimikkeinä ovat törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen kertoo lyhyessä tiedotteessa.

Rydman kommentoi tutkinnan aloittamista jo eilen, mutta jatkoi sunnuntaina pohtimalla syyttömyysolettamaa.

– Poliisin esiselvitys on ensimmäinen puolueettoman tahon kattava ja tosiasia-aineistoon perustuva arvio HS:n väitteiden uskottavuudesta. Poliisin johtopäätös on varsin harvinainen, poliitikoilla kun on muita alempi suoja kunnianloukkausasioissa, Rydman kirjoittaa Twitterissä.

Rydman esittääkin kokoomuksen johdolle kysymyksen.

– Nyt kokoomuspäättäjien onkin syytä kysyä itseltään, olisiko samalla aika pakittaa kesäkuun pikajohtopäätöksistä. Jos ei, niin sehän merkitsisi sitä, että HS:n tuomio on voimassa kunnes toisin todistetaan – ja minä syyllinen, kunnes olen todistanut syyttömyyteni.

– Tällainen tuskin voi olla johtavana oikeusvaltiopuolueena profiloitumaan mielivän kokoomuksen kanta? Johdonmukaisesti sovellettunahan sellainen kanta johtaisi siihen, että valta erottaa poliitikkoja on medialla ja että HS-tuomioon voi korkeintaan oikeusteitse hakea muutosta, Rydman jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat