Wilma Murron kilpailijan surkeille olympialaisille onneton päätös

Ison-Britannian Molly Caudery haluaa luultavasti unohtaa Pariisin olympialaiset nopeasti.

Yhtenä suurena ennakkosuosikkina olympialaisten seiväshyppykisaan lähtenyt Caudery epäonnistui pahasti maanantain karsinnassa. Kisansa korkeudesta 455 aloittanut Caudery pudotti kolmesti ja karsiutui loppukilpailusta. Kesäkuussa ennätyksensä 492 hypänneelle korkeuden olisi pitänyt olla suupala, mutta toisin kävi.

Cauderylle putoaminen loppukilpailusta oli kova pala.

– Tämä on rehellisesti sanottuna sydäntäsärkevää. Se ei ollut kokemus, jollaista toivoin ja olen todella pahoillani kaikille kotona, Caudery sanoi BBC:n haastattelussa.

– Olisin toivonut, että pystyn parempaan, kaikkien kannalta ja tietysti itseni, mutta yritän oppia tästä ja ottaa siitä kaiken mahdollisen mukaani.

Selvittyään suurimmasta pettymyksestä Caudery palasi harjoittelemaan. Valitettavasti Pariisilla oli tarjota britille vielä toinenkin takaisku. Sen suuruusluokka selviää tarkemmin lähiaikoina.

Caudery julkaisi Instagram-tilillään kuvan itsestään olympirenkaiden juurella jalka tiukasti paketissa kyynärsauvat käsissään.

– Kun sataa, sataa kaatamalla..., Caudery kirjoitti.

– Tein ensimmäisen hyppysessioni karsintojen jälkeen ja valitettavasti tunsin jonkin hajoavan pohkeessani.

Caudery kertoi odottavansa vielä tutkimustuloksia vammansa laadusta. Hyppääjä totesi toivovansa, että pystyy kilpailemaan vielä kerran tänä vuonna.

– Ei olympiakokemus, jollaista olisin toivonut, mutta pysyn positiivisena ja taistelen loppuun saakka.

Seiväshypyn olympiakultaan hyppäsi lopulta Australian Nina Kennedy, joka taivutti tuloksen 490. Yhdysvaltojen Katie Moon oli toinen tuloksella 485 ja Kanadan Alysha Newman samalla tuloksella kolmas. Loukkaantumisten kanssa kamppaillut Wilma Murto oli kuudes tuloksella 470. 

Lue myös:

    Uusimmat