Wilma Murron varjossa huipulle noussut Elina Lampela: "Olen elämäni kunnossa"

Kun kaiken huomion keskipisteessä ollut Wilma Murto joutui jättämään seiväshypyn EM-loppukilpailun kesken, nousi Elina Lampela melkoisella suorituksella esiin.

Lampela sijoittui huimasti kesäkuun EM-finaalissa neljänneksi. Yhdysvaltain ja Suomen kaksoiskansalaisuuden omaava Oulun Pyrinnön hyppääjä on 26-vuotiaana Murron ikätoveri, mutta saanut kasvaa maailman huipulle kaikessa rauhassa.

– Kyllä se varmaan tietyllä tavalla on helpompi asema kuin että olisi koko ajan keskiössä ja kaiken mielenkiinnon kohteena. Tässä voi ehkä tehdä vähän rauhassa töitä taustalla, Lampela pohtii.

Viime vuonna Lampela hilasi ennätystään 25 sentillä 455:een ja tänä vuonna rima on noussut jo 463:een. Lampela ei ole aivan varma yhtyykö näkemykseen, että 26 vuotta on urheilijan paras ikä, mutta ainakin läpimurron hän on tehnyt näillä vuosilla.

– Toivon, että ne minun parhaat vuoteni ovat vielä tulossa. Naisseiväshypyssä varsinkin pystyy olemaan kolmekymppisenä ihan maailman huipulla, mutta kyllä minä olen tällä hetkellä elämäni kunnossa, sanoisin.

Lampela on jo kahteen kertaan yltänyt EM-tasolla loppukilpailuun. Seuraava askel olisi nousta 12 parhaan joukkoon myös maailman tasolla.

– Kyllä minä ehdottomasti lähden taistelemaan finaalipaikasta. Jos minä finaaliin pääsen, niin voin olla silloin tyytyväinen.

– Odotan maanantaita tosi paljon. Monta vuotta on tänne tähdätty ja olen unelmoinut, että täällä pääsen kisaamaan, niin kyllä tämä tosi iso juttu on itselleni, Lampela sanoo.

Seiväshypyn karsinta kisataan maanantaina alkaen kello 11.40 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat