WRC-luokassa debytoivalla suomalaistähdellä erityinen vahvuus – "Useampi on sanonut"

Rallin MM-sarjan pääluokassa Suomen MM-rallissa debytoiva Sami Pajari odottaa innolla edessä siintävää Suomen MM-rallia. Tutut ajotiet yhdistettynä Pajarin erityiseen vahvuuteen takaavat suomalaiselle hyvät lähtöasetelmat.

Pajarin yksi suuri unelma toteutuu elokuussa Jyväskylässä, kun hän ajaa ensimmäistä kertaa Rally1-autolla. Jännitys ei ole vielä ottanut Pajarista valtaa, vaikka Suomen MM-ralli ajetaan jo ensi viikolla.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei yhtään jännittäisi. Ainakin vielä on hyvän rauhalliset fiilikset. Ennemmin sitä odottaa innolla kuin että jännittäisi liikaa, Pajari kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

22-vuotias suomalaislahjakkuus on tehnyt WRC2-luokassa kovaa jälkeä. Hän taistelee luokkamestaruudesta yhdessä sarjaa johtavan Oliver Solbergin kanssa ja on ruotsalaisesta vain kolmen pisteen päässä.

Katso Sami Pajarin ja Enni Mälkösen haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Vaikka kausi WRC2:ssa on sujunutkin erinomaisesti, ei Pajari halua asettaa itselleen tulostavoitteita Suomen MM-rallia ajatellen.

– Ei nyt mitään tulostavoitetta sillä tavalla ole. Me menemme ensimmäistä kertaa tuollaiseen autoon. Kilpailu on siellä älyttömän kovaa. On tosi vaikeaa sanoa, että mikä olisi edes hyvä suoritus. Lähdemme ilman paineita ja enemmän nautinnon kautta. Se on pikkupojan unelma, joka toteutuu, niin nauttii siitä. Ja kun pikkuhiljaa tulee hyvää fiilistä ja luottamusta autoon enemmän, tuloksetkin alkavat tulla, Pajari sanoo.

Suomessa Pajari pääsee entuudestaan tutuille sorateille, mutta myös suomalaistähden omat vahvuudet luovat hyvät ennakkoasetelmat tulevaan.

– Useampi on sanonut sitä, että mulla on tosi hyvä muisti erikoiskokeisiin. Puhutaan tällaisesta tiemuistista tai vähän niin kuin valokuvamuistista. Muistan niitä tosi hyvin. Vaikka meillä on nuotit, joita Enni (Mälkönen) lukee, niin muistan niitä samalla itse myös tosi hyvin. Tavallaan muistini ja nuotit tukevat toinen toistaan, Pajari kertoo.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.- 4. elokuuta Jyväskylässä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat