Paketista kertoneen Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan mukaan paketti on "välttämätön Taiwanin turvallisuudelle".
Yhdysvallat on ilmoittanut uudesta 1,1 miljardin dollarin aseellisesta tukipaketista Taiwanille.
Tukipaketilla on pyrkimys vahvistaa saaren puolustusta sen ja Kiinan välisten jännitteiden kasvaessa. Paketti sisältää muun muassa ohjuksista varoittavan tutkajärjestelmän ja ohjuksia, jotka pystyvät upottamaan merialuksia.
Paketista kertoneen Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan mukaan paketti on "välttämätön Taiwanin turvallisuudelle".
– Kehotamme Kiinaa lopettaamaan sotilaallisen, diplomaattisen ja taloudellisen painostuksensa Taiwania kohtaan ja sen sijaan käymään vuoropuhelua Taiwanin kanssa, sanoi tiedottaja.
Lue myös: Taiwan nostamassa puolustusmenonsa ennätyssuuriksi
– Nämä kaupat ovat rutiinitapauksia tukemaan Taiwanin ponnisteluja sen asevoimien modernisoimiseksi ja uskottavan puolustuskyvyn ylläpitämiseksi.
Tiedottajan mukaan Yhdysvallat aikoo jatkossakin tukea taiwanilaisten etujen mukaista rauhanomaista ratkaisua kiistakysymyksissä.
Kiina ei ilahtunut asetukipaketista
Kiina vaatii Yhdysvaltoja perumaan asetukipaketin.
– Se lähettää vääriä signaaleja "Taiwanin itsenäisyyden" separatistijoukoille ja vaarantaa vakavasti Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet sekä Taiwaninsalmen vakauden ja rauhan, sanoi Kiinan Washingtonin-suurlähetystön tiedottaja Liu Pengyu.
Tiedottajan mukaan Kiina ryhtyy asiassa vastatoimiin.
Lue myös: Kiinalaiskoneet loukkasivat Taiwanin ilmatilaa yli 440 kertaa elokuussa
Kiina pitää Taiwania omana provinssinaan. Jännitteet alueella ovat pysyneet korkeina Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailtua saarella elokuun alussa. Pelosin vierailu aiheutti kriisin maiden välille, ja vastatoimena Kiina katkaisi yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa esimerkiksi ilmastoasioissa.
Paketti vaatii kongressin hyväksynnän
Asetukipaketti vaatii vielä Yhdysvaltain kongressin hyväksynnän. Hyväksyntä on todennäköinen, sillä Taiwanilla on maan vahva tuki yli puoluerajojen.
Presidentti Joe Biden näytti toukokuussa rikkovan Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneen linjan sanomalla, että Yhdysvallat puolustaisi Taiwania sotilaallisesti, jos sitä vastaan hyökättäisiin. Myöhemmin Bidenin hallinnon ulkoministeri Antony Blinken korosti puheessaan sitä, ettei Yhdysvaltain politiikka Taiwanin suhteen ole muuttunut.