YK: Israel tulitti rauhanturvaajien asemaa Libanonin eteläosassa

Miksi Israel on alkanut tulittaa rauhanturvaajia? – Tutkija arvioi Lähi-idän tilanteen kärjistyvän entisestään lähiviikkoina 8:34
Tutkija arvioi Lähi-idän tilanteen kärjistyvän lähiviikkoina.

Israelin iskuissa maan eteläosan kaupunkiin kuollut ainakin 16 ihmistä, haavoittuneita on kymmeniä.

Libanonissa olevat YK:n rauhanturvaajat sanovat Israelin tulittaneen heidän asemaansa eteläisessä Libanonissa aamulla. Rauhanturvaajien mukaan iskussa vaurioitui vartiotorni.

Etelälibanonilaisessa Kfar Kilan kylässä olevat rauhanturvaajat havaitsivat Israelin armeijan panssarivaunun tulittavan heidän vartiotorniaan, kertoi YK:n rauhanturvaoperaatio Unifil. Sen mukaan kaksi kameraa tuhoutui ja vartiotorni kärsi vaurioita.

Rauhanturvaajien mukaan kyse oli suorasta ja ilmeisen tahallisesta hyökkäyksestä Unifilin asemaa kohtaan.

Unifil muistuttaa tiedotteessaan Israelin armeijaa ja kaikkia toimijoita näiden velvollisuuksista varmistaa YK:n henkilöstön ja omaisuuden turvallisuus sekä kunnioittaa YK:n tilojen loukkaamattomuutta kaikkina aikoina.

Kuolonuhrien määrä noussut Nabatiehin kaupungissa

Israelin tämän päivän iskuissa Etelä-Libanonissa sijaitsevaan Nabatiehin kaupunkiin on kuollut ainakin 16 ja haavoittunut 52 ihmistä, kertoo Libanonin terveysministeriö.

Aiemmin kerrottiin, että kuolleita oli ainakin kuusi ja haavoittuneita yli 40.

Libanonilaisten viranomaisten mukaan iskut kohdistuivat hallintorakennuksiin.

Nabatiehin alueen kuvernööri sanoi aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että Israel teki tänään ainakin 11 ilmaiskua Nabatiehin kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Israelin asevoimat sanoi iskeneensä Nabatiehin alueella kymmeniin Hizbollahin kohteisiin ja tuhonneensa Hizbollahin maanalaista infrastruktuuria Etelä-Libanonissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat