Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

13 x katkarapuresepti - klassikoista kotiruokaan

Julkaistu 25.04.2018 19:30

Katkaravut ovat kiitollinen raaka-aine. Maukas, monen kanssa toimiva, tulisuutta kestävä, helppo ja nopea valmistaa eikä hintakaan huimaa.

Vaikka näillä leveyspiireillä ei todella tuoreisiin katkiksiin törmääkään, pidän tavallisen pakasteravunkin mausta. Muistan toki kaiholla ensimmäistä kertaa, kun sain maistaa vastapyydettyä katkarapua Napolissa, kalakauppiaan pitämässä bistrossa. Maku oli yllättäen makeahko ja rakenne pehmeä, kun pakasteversiota määrittää raikas suolaisuus ja kevyen napakasti lohkeava rakenne.

Katkaravut tuovat ainakin mun mielestä jokaiseen ruokaan hitusen juhlallisuutta. Kokosin yhteen erilaisia ruokia, joista käy ilmi katkarapujen moniulotteisuus. Mukana on monta klassikkoa, mutta myös vinkeitä uusia ideoita.

Pari asiaa on kuitenkin syytä muistaa. Osta vain vastuullisesti pyydettyjä katkarapuja (MSC) äläkä vaan kypsennä niitä kumimaiseksi.

Hummerikeitto katkaravuilla

Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas

Katkarapu-ceviche ecuadorilaisittain

Katkarapukasari

Pastiskatkaravut

"Pad Thai" - cocktail-palaversio

Pad Thai - klassinen

Yrttinen herne-katkarapurisotto

Sitruunainen katkarapupasta chilillä vauhditettuna

Katkarapu-rucolapasta

Crêpes Prins Bertil

Hauki-katkarapupihvit kananmuna-perunapyreellä

Sake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananasta

Tuoreimmat aiheesta

katkarapu