Oletko koskaan hyödyntänyt pakastekatkarapuja herkulliseen cevicheen?
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa, että katkarapuja kannattaa hyödyntää osana monikäyttöistä cevicheä. Mieluisan ceviche-reseptin bloggaaja löysi Top Chef -voittaja Kira Weckmanin ja hänen kolumbialainen kokkimiehensä Michel Garzónin kirjoittamasta Latinomakuja-kirjasta.
– Tartuin ecuadorilaiseen tyyliin valmistettuun katkarapu-cevicheen. Ihan vain koska olen sen tyyppiseen erittäin heikkona, Kinnunen toteaa.
Kinnusesta tuntuu kohtuuttomalta, että Suomessa perinteinen katuruoka on lihapiirakka kahdella nakilla ja kaikilla mausteilla, kun toisella pallonpuoliskolla isketään katukojusta cevicheä eri versioina kouraan.
– Annoksen hauska lisä ovat lisukkeena ja pinnalle ripoteltavat pop cornit. Mitä parasta biletysruokaa cocktailin kumppaniksi! Kinnunen hehkuttaa.
Katso herkullinen Katkarapu-cevihcen resepti Sivumaku-blogista täältä!