Lammas kuuluu pääsiäiseen, vaikka sen varsinainen sesonki onkin syksyllä. Huomasin, että blogiin on kertynyt jo aimo annos lammas- ja karitsareseptejä, jotka kuljettavat samalla makumaailman ympäri.
Nämä vaihtoehdot osoittavat, miten monipuolisesta raaka-aineesta on kyse ja miten monella tapaa sitä voidaan lähestyä. Pääsiäisenä on monilla myös aikaa käytettävissä, joten kerrankin tarjoutuu tilaisuus haudutella lihaa pitempään. Nopeampi tapa on kokeilla kaikkea lampaan jauhelihasta ja maistaa itäisen Välimeren rantojen lämpimät aromit tumman mehevän punaviinin huuhtoessa ne alas.
Herkullista pääsiäistä!
JAUHELIHA
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä
Pohjoisafrikkalaiset karitsapullat
Lahmacun - turkkilainen jauheliha"pizza"
Varraskebab ja itsetehty pitaleipä
PITKÄÄN HAUDUTETTUA
Sherryssä haudutettu karitsanpaisti
Portterissa marinoitu lampaanpaisti
Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
Marka Hloua - tunisialainen lammaspata
NOPSAAN PAISTETTU
Maailman helpoin grilliateria karitsanfileestä ja kasviksista