Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

15 x karitsa- ja lammasresepti

Julkaistu 27.03.2018 19:36

Lammas kuuluu pääsiäiseen, vaikka sen varsinainen sesonki onkin syksyllä. Huomasin, että blogiin on kertynyt jo aimo annos lammas- ja karitsareseptejä, jotka kuljettavat samalla makumaailman ympäri.

Nämä vaihtoehdot osoittavat, miten monipuolisesta raaka-aineesta on kyse ja miten monella tapaa sitä voidaan lähestyä. Pääsiäisenä on monilla myös aikaa käytettävissä, joten kerrankin tarjoutuu tilaisuus haudutella lihaa pitempään. Nopeampi tapa on kokeilla kaikkea lampaan jauhelihasta ja maistaa itäisen Välimeren rantojen lämpimät aromit tumman mehevän punaviinin huuhtoessa ne alas.

Herkullista pääsiäistä!

JAUHELIHA

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä

Kreikkalaiset lammaspullat

Pohjoisafrikkalaiset karitsapullat

Lahmacun - turkkilainen jauheliha"pizza"

Yön yli hautunut vorschmack

Varraskebab ja itsetehty pitaleipä

PITKÄÄN HAUDUTETTUA

Sherryssä haudutettu karitsanpaisti

Portterissa marinoitu lampaanpaisti

Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin

Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera

Haudutettua karitsan lapaa

Marka Hloua - tunisialainen lammaspata

NOPSAAN PAISTETTU

Karitsa-gyros

Maailman helpoin grilliateria karitsanfileestä ja kasviksista

Tuoreimmat aiheesta

karitsa