Tofu on monipuolinen, ravintorikas ja kätevä ruoka-aine, mutta mietitkö koskaan, mitä tekisit ylijääneillä tofu-paloilla?
Tofua kannattaa aina olla jääkaapissa. Monipuolisuutensa vuoksi se on kätevä apu erilaisissa resepteissä. On kuitenkin liiankin helppoa jumittua käyttämään tofua aina samoilla tavoilla, kuten vaikkapa wokki-ruoissa.
Kokeile näitä viittä keinoa käyttää tofua hyödyksi ruoanlaitossa.
1. Jälkiruoissa
Yllättävää kyllä, silkkinen tofu toimii täydellisesti jälkiruoissa! Sen pehmeä ja täyteläinen koostumus on omiaan esimerkiksi juustokakkuun, suklaamousseen, vanukkaaseen ja jopa jäätelöön.
2. Kananmunan korvikkeena
Onko kenno tyhjillään? Ei hätää. Olitpa vegaani tai et, harkitse kananmunien korvaamista tofulla seuraavan kerran, kun teet kokkelia, frittataa tai quichea.
TESTAA RESEPTIT:
Grillatut tofuvartaat
Tofulevite
Papu-tofupata
Vegaanismoothie
3. Smoothie-juomiin
Viileällä smoothie-juomalla on mukava aloittaa keäspäivä. Sekoita smoothien joukkoon proteiinirikasta silkkistä tofua, jolloin juomastasi tulee paksumpi, täyteläisempi ja entistä täyttävämpi.
4. Dippeihin
Silkkinen tofu toimii hyvänä lisänä, kun haluat tehdä dippikastikkeesta täyteläisemmän ilman monien maitopohjaisten dippien raskasta koostumusta.
5. Grilliin
Kesä on grillikausi, eikä ole mitään syytä, mikset voisi grillata tofuakin. Kiinteä tofu on paras valinta. Grillaa koko tofukuutio tai pilko se pienemmiksi paloiksi ja grillaa vartaassa kasvisten kanssa.
Lähde: The Kitchn