Terveellistä marjaa saa nyt jopa sankotolkulla – hyödynnä näin!

KATSO VIDEO: Puolukkasato talteen – miten happamuus taltutetaan terveellisesti?

Metsät ovat nyt myös puolukoita pullollaan! Asiantuntija kertoo, miten mielipiteet jakavasta marjasta saa herkkua.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n järjestöpäällikkö Helena Velin kertoi viime viikolla puolukkavinkkejään Huomenta Suomessa. Velinin mukaan puolukkasato on tänä vuonna hyvä, paikoittain jopa erinomainen. 

– Olen nähnyt somessa, että ihmiset ovat poimineet ihan mielettömiä määriä, sankotolkulla, Velin sanoi. 

Puolukat käyvät monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Marjat kannattaa säilöä talteen pitkää talvea varten.

– Pakastaminen on mielestäni ihan ykkösjuttu.

Puolukoista saa maistuvia helposti

Puolukat ovat tutkitusti terveellisiä, mutta niiden kirpeän hapan maku jakaa monesti mielipiteet. Miten puolukoista saa hyviä, jos niiden mausta ei lähtökohtaisesti pidä?

– Jos niitä napostelee jäisinä ja kohmeisina, niin ne menevät ihan ilman sokeria, Velin vinkkaa.

Hän suosittelee myös kokeilemaan pirtelöä maidoista, puolukoista ja banaanista.

– Siinä on hyvä tapa ujuttaa puolukoita lapsillekin. 

Mitä kaikkea puolukoista kannattaa valmistaa ja miten puolukat säilötään? Katso videolta ammattilaisen puolukkavinkit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.