Metsät ovat nyt myös puolukoita pullollaan! Asiantuntija kertoo, miten mielipiteet jakavasta marjasta saa herkkua.
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n järjestöpäällikkö Helena Velin kertoi viime viikolla puolukkavinkkejään Huomenta Suomessa. Velinin mukaan puolukkasato on tänä vuonna hyvä, paikoittain jopa erinomainen.
– Olen nähnyt somessa, että ihmiset ovat poimineet ihan mielettömiä määriä, sankotolkulla, Velin sanoi.
Puolukat käyvät monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Marjat kannattaa säilöä talteen pitkää talvea varten.
– Pakastaminen on mielestäni ihan ykkösjuttu.
Lue myös: Mustikan ja pensasmustikan todellinen ero – kumpi on terveellisempää?
Puolukoista saa maistuvia helposti
Puolukat ovat tutkitusti terveellisiä, mutta niiden kirpeän hapan maku jakaa monesti mielipiteet. Miten puolukoista saa hyviä, jos niiden mausta ei lähtökohtaisesti pidä?
– Jos niitä napostelee jäisinä ja kohmeisina, niin ne menevät ihan ilman sokeria, Velin vinkkaa.
Hän suosittelee myös kokeilemaan pirtelöä maidoista, puolukoista ja banaanista.
– Siinä on hyvä tapa ujuttaa puolukoita lapsillekin.