Rakenteeltaan täyteläisen pehmeän ja kermaisen munakokkelin valmistus vie alle minuutin! Tämä resepti kannattaa painaa mieliin.
Vaikka kiire painaisi päälle, aamupalasta ei tarvitse tinkiä. Herkullisen ja ravitsen munakokkelin valmistus ei nimittäin vie kauaa aikaa – alle puoli minuuttia.
Tämän reseptin salaisuus piilee kananmunien joukkoon lisätyssä maissitärkkelykessä ja maidossa. Ohjeessa käytetään amerikkalaiseen tapaan runsaasti voita, eli se ei välttämättä ole terveellisin vaihtoehto, mutta sitäkin maukkaampi.
20 sekunnin munakokkeli
3 kananmunaa
1 ½ rkl (täys)maitoa
1 ¾ tl maissitärkkelystä
suolaa
3 rkl (suolatonta) voita
Vatkaa kanamunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja maito. Varmista, että tärkkelys sekoittuu kokonaan maitoon. Sekoita maito kananmunien joukkoon ja mausta suolalla.
Kuumenna pannu liedellä. Lisää voi ja anna sen kuohahtaa. Kaada munasekoitus pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia. Nosta pannu liedeltä ja pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa siten, että jokainen pyöräytys vie yhden sekunnin. Sujauta kokkeli lautaselle ja pistele poskeesi.
LUE MYÖS: Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
Lähde: Munax
Jos uppomuna kuuluu suosikkeihisi, tällä niksillä sen valmistus käy kätevästi.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.