Kuohkeat pilvimunat hurmaavat syöjänsä kauniilla ulkonäöllään. Joko olet kokeillut tätä helppoa reseptiä?
Uppomunan valmistamisen ei myöskään tarvitse olla vaikeaa! Katso kätevä niksi videolta.
Oletko kyllästynyt keitettyihin kananmuniin ja munakokkeleihin? Siinä tapauksessa tämä resepti on juuri sinua varten! Monimutkaisia valmistusvaiheita ei tarvita, sillä kauniin näköinen lopputulos syntyy uunissa vähällä vaivalla.
Resepti on senkin puolesta kätevä, että pilvimunia valmistuu helposti koko pellillinen. Pilvimunien kylkeen tai päälle voi lisätä juustoraastetta, pekonipaloja, herneitä, versoja ja parsaa, eli kaikkea mitä muutenkin syöt aamiaismunien kanssa. Vain mielikuvitus on rajana!
Pilvimunat (4 annosta)
4 kananmunaa
ripaus suolaa
leipää
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset paksuksi, pehmeäksi vaahdoksi. Jaa valkuaisvaahto neljään ”pilveen” leivinpaperille uunipellin päälle. Tee pilvien keskelle kuopat keltuaisia varten. Kypsennä valkuaisia noin 7 minuuttia uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa.
Ota valkuaispilvet uunista ja lisää keltuaiset kuoppiinsa. Kypsennä uunissa noin kolme minuuttia, jolloin keltuaiset ovat valuvia. Dippaa leipä valuvaan keltuaiseen.
Arkeen sopii puolestaan nopea, minuutissa syntyvä munakokkeli: Superhelppoa ja nopeaa – näin valmistat munakokkelin mikrossa
Lähde: Iloista pääsiäistä, Heinlahti, Hemminki, Myller, Tammi 2018