Pilvimunat tulevat taas! Kruunaa viikonloppuaamusi tällä lumoavalla munaniksillä
Kuohkeat pilvimunat hurmaavat syöjänsä kauniilla ulkonäöllään. Joko olet kokeillut tätä helppoa reseptiä?
Uppomunan valmistamisen ei myöskään tarvitse olla vaikeaa! Katso kätevä niksi videolta.
Oletko kyllästynyt keitettyihin kananmuniin ja munakokkeleihin? Siinä tapauksessa tämä resepti on juuri sinua varten! Monimutkaisia valmistusvaiheita ei tarvita, sillä kauniin näköinen lopputulos syntyy uunissa vähällä vaivalla.
Resepti on senkin puolesta kätevä, että pilvimunia valmistuu helposti koko pellillinen. Pilvimunien kylkeen tai päälle voi lisätä juustoraastetta, pekonipaloja, herneitä, versoja ja parsaa, eli kaikkea mitä muutenkin syöt aamiaismunien kanssa. Vain mielikuvitus on rajana!
Pilvimunat (4 annosta)
4 kananmunaa
ripaus suolaa
leipää
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset paksuksi, pehmeäksi vaahdoksi. Jaa valkuaisvaahto neljään ”pilveen” leivinpaperille uunipellin päälle. Tee pilvien keskelle kuopat keltuaisia varten. Kypsennä valkuaisia noin 7 minuuttia uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa.
Ota valkuaispilvet uunista ja lisää keltuaiset kuoppiinsa. Kypsennä uunissa noin kolme minuuttia, jolloin keltuaiset ovat valuvia. Dippaa leipä valuvaan keltuaiseen.
Arkeen sopii puolestaan nopea, minuutissa syntyvä munakokkeli: Superhelppoa ja nopeaa – näin valmistat munakokkelin mikrossa
Lähde: Iloista pääsiäistä, Heinlahti, Hemminki, Myller, Tammi 2018
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"