Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaa
9:00
Julkaistu 14.08.2018 17:04
Petra Sundell
petra.sundell@mtv.fi
Päivitä perinteinen uunilohiresepti tuoreeseen versioon! Makua lohi saa esimerkiksi hunajasta ja sinapista, inkivääristä ja soijasta tai sitruunasta ja yriteistä.
Kokeile myös ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta, katso resepti ja ohjeet yllä olevalta videolta!
Jos tavalliseen sitruunapippurin, kermaviilin ja tillin yhdistelmään alkaa kyllästyä, kannattaa kokeilla uusiakin makuyhdistelmiä. The Kitchn-julkaisu jakaa kolme reseptiä, joihin jokaiseen tarvitset vain kolmea ainesosaa kalan sekä suolan ja pippurin lisäksi.
Kaikki reseptit on suunniteltu kahdelle ihmiselle, mutta jos syöjiä on enemmän, voi ainesosamääriä tuplata helposti.
Uunilohi hunajalla ja dijon-sinapilla, kahdelle
1 teelusikallinen hunajaa
1 teelusikallinen dijon-sinappia
1 teelusikallinen omenaviinietikkaa
2 reilun 100 gramman lohifileetä
Suolaa ja pippuria
(Persiljaa tarjoiluun)
Valmistus
Sekoita hunaja, dijon-sinappi sekä omenaviinietikka tasaiseksi kastikkeeksi. Leivitä se lohifileiden päälle. Mausta kalat vielä suolalla ja pippurilla.
Paista uunipellillä 220 asteessa 12–14 minuuttia, tai kunnes lohi murenee helposti haarukalla. Tarjoile halutessasi tuoreen persiljan kanssa.
Inkivääri-soijalohi pannulla, kahdelle
Ainaisen uunissa valmistamisen sijaan kannattaa kokeilla tehdä lohta myös paistinpannussa. Kuvituskuva.Shutterstock
Kaada paistinpannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Paista kaloja noin neljän minuutin ajan pannulla nahkapuoli ylöspäin. Käännä lohet ympäri ohuen lastan avulla, ja lisää niiden päälle hienonnettua tuoretta inkivääriä sekä lusikallinen soijakastiketta.
Paista kaloja vielä 3–5 minuuttia. Kun lohi murenee helposti haarukan avulla, voit siirtää kalan pois levyltä. Lisää päälle vielä pilkottua kevätsipulia.
Sitruuna-yrittilohi, kahdelle
Lohi ei pääse kuivumaan, kun sen paistaa pergamenttipaperiin käärittynä. Kuvituskuva.Shutterstock
2 reilun 100 gramman lohifileetä
Nokare voita
Yksi oksa tuoretta yrittiä (esimerkiksi timjamia, rosmariinia, tilliä, rakuunaa tai näiden sekoitusta)