Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!
Tuntuuko siltä, että päivällisen tekemiseen menee aina liikaa aikaa eikä lopputulos ole edes kummoinen?
Tämä lohiresepti tekee arki-illoista siinä tapauksessa pelkkää juhlaa. Yksinkertaiset ainekset ja helppo valmistus takaavat sen, että ruokaa odotellessa ehdit kerrankin hetkeksi istahtaa. Eikä lopputulos jää pettymykseksi, sillä maut lautasella vievät sinut taatusti mennessään.
Reseptistä riittää kolmelle.
Ainekset:
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
2 rkl tuorepuristettua limemehua
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 + 2 rkl öljyä
½ tl seesaminsiemeniä
3 kpl lohifileitä
suolaa
1 kimppu kevätsipulia (keväällä voit käyttää myös parsaa!)
Tuoretta chiliä ohueksi viipaloituna (maun mukaan)
Lisää valkosipuli, limemehu, soijakastike, hunaja, 1 ruokalusikallinen öljyä ja seesaminsiemenet kulhoon. Sekoita.
Mausta lohifileet suolalla ja laita ne minigrip-pussiin.
Lisää lohifileiden päälle puolet marinadista.
Sulje pussi ja anna kalafileiden marinoitua 30 minuuttia.
VINKKI: Keitä lohen lisukkeeksi riisiä, jos paikalla on nälkäisempiäkin syöjiä
Lämmitä parila tai paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle muutama teelusikallinen öljyä ja paista vihersipuleita noin kolme minuuttia.
Ota lohifileet pois marinadista ja nosta vihersipuleiden päälle. Lusikoi kalojen päälle marinadia, joka aiemmin jäi käyttämättä. Paista lohifileitä molemmilta puolilta noin kolmen minuutin ajan tai kunnes fileet tummenevat reunoilta.
Lisää vielä muutama lusikallinen marinadia ja paista kaloja vielä parin minuutin ajan. Lohi on parhaimmillaan, kun sen sisälämpötila on alle +50 °C. Jos lohesta haluaa kypsää, lämpötilan voi antaa nousta +72 °C:seen.
Nosta sipulit ja kala lautaselle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti heti.
Lähde: Bon Appétit, Huffington Post
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"