Tuntuuko siltä, että päivällisen tekemiseen menee aina liikaa aikaa eikä lopputulos ole edes kummoinen?
Tämä lohiresepti tekee arki-illoista siinä tapauksessa pelkkää juhlaa. Yksinkertaiset ainekset ja helppo valmistus takaavat sen, että ruokaa odotellessa ehdit kerrankin hetkeksi istahtaa. Eikä lopputulos jää pettymykseksi, sillä maut lautasella vievät sinut taatusti mennessään.
Reseptistä riittää kolmelle.
Ainekset:
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
2 rkl tuorepuristettua limemehua
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 + 2 rkl öljyä
½ tl seesaminsiemeniä
3 kpl lohifileitä
suolaa
1 kimppu kevätsipulia (keväällä voit käyttää myös parsaa!)
Tuoretta chiliä ohueksi viipaloituna (maun mukaan)
Lisää valkosipuli, limemehu, soijakastike, hunaja, 1 ruokalusikallinen öljyä ja seesaminsiemenet kulhoon. Sekoita.
Mausta lohifileet suolalla ja laita ne minigrip-pussiin.
Lisää lohifileiden päälle puolet marinadista.
Sulje pussi ja anna kalafileiden marinoitua 30 minuuttia.
VINKKI: Keitä lohen lisukkeeksi riisiä, jos paikalla on nälkäisempiäkin syöjiä
Lämmitä parila tai paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle muutama teelusikallinen öljyä ja paista vihersipuleita noin kolme minuuttia.
Ota lohifileet pois marinadista ja nosta vihersipuleiden päälle. Lusikoi kalojen päälle marinadia, joka aiemmin jäi käyttämättä. Paista lohifileitä molemmilta puolilta noin kolmen minuutin ajan tai kunnes fileet tummenevat reunoilta.
Lisää vielä muutama lusikallinen marinadia ja paista kaloja vielä parin minuutin ajan. Lohi on parhaimmillaan, kun sen sisälämpötila on alle +50 °C. Jos lohesta haluaa kypsää, lämpötilan voi antaa nousta +72 °C:seen.
Nosta sipulit ja kala lautaselle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti heti.
Lähde: Bon Appétit, Huffington Post
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.