Arkena voi olla välillä hankalaa keksiä, mitä ruokaa valmistaisi. Ruoan pitäisi mielellään olla yksinkertaista, mutta tietysti myös maistuvaa. Yksinkertaisistakin aineksista saa kuitenkin ammattilaisten oivalluksia hyödyntämällä loihdittua herkullisia ruokia.
Outi Väisäsen ja Elvi Ristan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi -kirjan reseptillä valmistuu hitaasti haudutettu tomaattispagetti, joka maistuu sekä arkena että viikonloppuna.
– Spagetti on ihan ensimmäisiä reseptejä, joita valitsin kirjaan. Se on meidän perheen luottoruoka, kun ei meinaa keksiä, mitä tekisi. Nämä ainekset löytyvät aina kaapista. Spagettikastikkeesta syntyy muuten myös loisto soosi pizzaan, Väisänen kertoo Makuja.fi:lle.
VINKKI! Jättämällä suolan ja parmesaanin pois ruoka sopii myös perheen pienimmille.
Hitaasti haudutettu tomaattispagetti
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 + 2 rkl oliiviöljyä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
1 rkl balsamicoa
2 tl sokeria
½ tl mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa tai timjamia
Lisäksi
500 g spagettia
n. 1 tl suolaa
100 g parmesaania
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipuleita 15 minuuttia miedolla lämmöllä, älä ruskista.
Lisää tomaattimurska ja huuhtele rippeet tölkeistä vedellä kattilaan. Lisää balsamico, sokeri, pippuri ja yrtit. Hauduta hiljaa poreillen, ilman kantta 30–45 minuuttia, kunnes koostumus on paksuuntunut. Mitä pidempään haudutat, sitä täyteläisempi mausta tulee. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita lopuksi 2 rkl öljyä joukkoon.
Keitä spagetti suuressa kattilassa ilman suolaa. Sekoita kastike spagettiin.
Tässä vaiheessa ota tarvittaessa vauvan annos sivuun. Voit pakastaa ruokaa. Soseuta spagetti karkeaksi tai paloittele saksilla napsien.
Mausta loppu spagetti reilusti suolalla. Raasta parmesaania päälle.
Resepti: Outi Väisänen ja Elvi Rista: Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvallesi ja itsellesi (Readme.fi 2016)