Miten tehdään täydellisiä kananmunia? Nappaa keittiöpäällikön vinkit uppomunan valmistamiseen.
Viiden jälkeen -ohjelmassa käsiteltiin keskiviikkona Yhdysvaltoja piinaavaa kananmunapulaa. Suomessa saatavuusongelmia kananmunien kohdalla ei ainakaan toistaiseksi onneksi ole.
Kananmunaa voi hyödyntää monenlaisen ruokalajin päätähtenä, tai sitten se voi olla tärkeänä osana esimerkiksi leivonnaista.
Lue myös: Uutta tietoa jauhelihapulasta: Näin se näkyy hinnoissa
Tässä moni mokaa kananamunia valmistaessa
Helsinkiläisravintola Albinan keittiöpäällikkö Jaana Hätönen kertoi ohjelmassa, miten suomalaiset yleensä mokaavat kananmunaruokia kokatesssaan.
– Helposti mennään mönkään siinä, että käytetään yksinkertaisesti liian kuumia lämpötiloja, kun sitä kypsennetään. Kananmuna menee ylikypsäksi nopeasti.
Yksi klassinen munaruokalaji on Eggs Benedict eli Benedictin munat. Tätä varten täytyy valmista uppomuna. Keittiöpäällikkö Hätönen näytti ohjelmassa, miten se onnistuu oikeaoppisesti ja helposti.
Ensin rauhallisesti poreilevaan keitinveteen lisätään väkiviinaetikkaa.
– Suolaa ei missään nimessä laiteta, koska se rikkoo kananmunan valkuaisen rakenteen.
Katso videolta Jaanan vinkit uppomunan valmistamiseen ja nappaa ohje: Uppomunan valmistaminen