"Pizzanörtit" antoivat parhaat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen pizzauunivalmistaja Oonin järjestämässä tilaisuudessa.
Napolilainen pizza on ollut jo muutaman vuoden ajan se trendikkäin pizzatuote suomalaisravintoloissa ja pizzaharrastajien keskuudessa.
Lue myös: Mitä eroa on napolilaisella ja roomalaisella pizzalla? Eroavat merkittävästi toisistaan
Maistuvaa napolilaista pizzaa pystyy tekemään myös kotioloissa, jos omistaa erittäin lämpimäksi kuumenevan uunin. Ohutpohjainen ja paksureunainen napolilainen pizza nimittäin paistetaan aina pikapikaa yli 400 asteessa.
"Pizzanörtteinä" tunnetut ja omaa pizzapodcastiakin tuottavat Jukka Salminen ja Antti Granlund antoivat omat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen Oonin järjestämässä tilaisuudessa.
Salminen muistutti oleellisesta lähtökohdasta hyvälle pizzalle.
– Kaikki lähtee taikinasta! Kun sen saa toimimaan, niin voi tehdä päälle mitä haluaa.
"Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa"
Napolilaisen pizzapohjan valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Taikinaa kohotetaan sitten huoneenlämmössä yön yli.
– Ei jääkaapissa, vaan nimenomaan huoneenlämmössä. Näissä on alueellisia eroja, mutta napolilainen pizza sääntöjen mukaan tehdään näin.
Pizzataikina kannattaa muotoilla jo valmiiksi pyöreiksi palloiksi, jotta siitä on helpompaa työstää pyöreä pizza.
– Pizzan paistamisessa kotiuuneissa on kaksi vaikeinta kohtaa: Toinen on sen pizzan saaminen pyöreäksi ja litteäksi, ja toinen pizzan saaminen uuniin niin, että koko pizza menee uuniin, eikä vain ne täytteet, Salminen nauroi.
Miten pizzataikinasta sitten muotoillaan helposti pizzapohja? Kaulinta ei tarvita, vaan homma hoituu helposti käsin!