Älä koskaan tee kitkerää virhettä, kun valmistat vihreää teetä: "En ensin uskonut sitä"
Miksi teetä kannattaa juoda ja mitä sen valmistamisessa tulisi muistaa? Huomenta Suomessa paneuduttiin helmikuussa teen saloihin.
Helmikuussa, 6.2., vietettiin jälleen valtakunnallista Teen Ystävät ry:n lanseeraamaa teen päivää. Teen päivän ja viikon tarkoituksena on tehdä hyvää teetä ja teekulttuuria näkyväksi, ja saattaa teenjuojat yhteen nauttimaan teetä.
Teestä ja sen hyödyistä oli helmikuussa Huomenta Suomessa puhumassa Teen Ystävät ry:n puheenjohtaja Petra Tandefelt.
– Ollaan vaan ylpeästi kahvikansaa, mutta ei tarvitse sulkea pois sitä teetä. Ei tarvitse valita puolia, voi nauttia molemmista, Tandefelt totesi ja esitteli studiossa erilaisia teelaatuja.
Älä sorru yleiseen mokaan: "Ero on ihan valtava"
Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen muistutti lähetyksessä myös erityisen tärkeästä asiasta teen valmistukseen liittyen: vihreää teetä ei koskaan kannata tehdä kiehuvaan veteen.
– Haluaisin vielä sanoa katsojille, että kun itse siirryin aikoinaan mustasta teestä vihreään, niin en ensin uskonut sitä. Mutta kun sata-asteiseen veteen laittaa vihreää teetä, niin se ikään kuin kärähtää pilalle. Menee erittäin kitkeräksi.
Immosen mukaan eron huomaa selvästi, jos maistaa rinnakkain sataan asteeseen ja 80 asteeseen valmistettua vihreää teetä.
– Se ei ole mitään hifistelijän pelleilyä. Ero on ihan valtava.
– Se on ihan valtava, komppasi myös asiantuntija Petra Tandefelt.
Miten hyvää teetä valmistetaan ja millaisia teelajikkeita on olemassa? Katso jutun yllä olevalta videolta asiantuntijan haastattelu.
Lue myös: Kahvitarjous hämmentää: 10 sentillä "pahaa K-menu-kahvia"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa