Paksujen jauheliha- tai hampurilaispihvien paistaminen vaatii taitoa, jotta ne jäävät sopivan meheviksi sisältä eivätkä pala pinnasta. Ohuen pihvin paistaminen on yksinkertaisempaa ja nopeampaa, varsinkin jos käyttää yhtä yksinkertaista kikkaa – pihvin pusertamista paistolastalla pannuun.
Videolla burgerimies Akseli Herlevi paljastaa, mistä on hyvä hampurilainen tehty.
Helpoin tapa saada jauhelihapihveistä sopiviksi ja maukkaiksi ruskistettuja, mutta silti meheviä pihvejä, on tehdä pihveistä ohuita ja paistaessa pusertaa niitä paistopintaa vasten lastalla.
Tällöin pihvien muoto pysyy helposti hallinnassa, kun taas todella paksujen pihvien keskusta pitäisi osata painaa oikealla tavalla sisään.
Varo paistamasta hampurilaispihviä liikaa
Kuumenna pannu tai paistolevy todella kuumaksi, puserra pihviä kunnolla pannun pintaan hetken ajan ja anna pihvin paistua pari minuuttia, kunnes se on yhdeltä puolelta sopivan ruskea.
Käännä pihvi ympäri ruskistumaan toiseltakin puolelta pariksi minuutiksi. Halutessasi voit asettaa jo ruskistetulle puolelle siivun juustoa sulamaan.
Pian pihvi onkin jo valmis eikä sen kypsyyttä tarvitse jäädä arvailemaan. Nopeasti paistettavaa pihviä ei kannata kuitenkaan paistaa liian kuivaksi – jätä se sopivan meheväksi.
Lähde: Lifehacker