Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään

7:07imgMiten Big Mac valmistetaan oikeaoppisesti? Hampurilaiskonkari opasti ja toimittaja testasi!
Julkaistu 22.02.2025 09:43
Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yli 40-vuotisen uran McDonald'silla tehnyt Olli Tiainen kertoo, miten työ pikaruokaketjussa on vuosikymmenten aikana muuttunut, ja miten tuotteita valmistetaan sekä kehitetään. 

Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avattiin Tampereella yli 40 vuotta sitten. Nykyään Mäkkäri on Suomen suurin hampurilaisketju myynnillä mitattuna. 

MTV Uutiset pääsi kurkistamaan hampurilaisketjun kulisseihin Menu & Innovation Manager Olli Tiaisen johdolla. Tiainen itse aloitti uransa Mäkkärin keittiössä kesätyöntekijänä vuonna 1985.

Hampurilaiskonkari demonstroi MTV Uutisille, miten ikoninen Big Mac -hampurilainen keittiössä valmistetaan. Sen kokoamiseen menee optimaalisissa oloissa tasan 42 sekuntia.

Miten työskentely hampurilaisravintolassa on muuttunut 40 vuodessa, ja miten tuotteita kehitellään? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös: Heikki Salmela keksi vuonna 1972 grillillään kastikkeen, josta tuli huiman suosittu: Nyt sitä tehdään yhden työvuoron aikana 4000 litraa

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen