Ruotsalainen burgeriasiantuntija paljastaa omat vinkkinsä täydellisiin hampurilaisiin.
Tunnetun ruotsalaisen Burgerdudes-hampurilaisyhteisön Marcus Sjöström jakaa uutissivusto Expressenille parhaat burgerivinkkinsä.
Jos haluaa saada aikaiseksi erityisen hyviä hampurilaisia, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin yksityiskohtiin burgereita rakentaessa. Sjöströmin mukaan burgerin väliin ei kannata lapata ihan kaikkea, mitä jääkaapista löytyy, vaan miettiä makupareja hieman tarkemmin.
Hampurilaispihvin kanssa moni sortuu Sjöströmin kanssa yleiseen virheeseen.
– Tavallisin ongelma pihvin kanssa on, että sitä paistetaan liian pitkään ja maustetaan liian varovasti. Kuiva ja mauton burgeri ei tee ketään onnelliseksi.
Marcus Sjöström pyörittää Ruotsissa Burgerdudes-yhteisöä. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Lue myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"
Muista tämä, kun käytät valmiita hampurilaissämpylöitä
Myös väärin "valmistettu" hampurilaissämpylä voi pilata hyvän burgerin – tai oikeastaan pikemminkin se, ettei sämpylää valmista millään tavalla.
– Yleinen ongelma sämpylän kanssa on, että otat sen paketista pois hyvissä ajoin ennen kuin aloitat muut valmistelut, ja että et paista tai paahda sitä ennen hampurilaisen rakentamista. Tuloksena on kuiva leipä, joka hajoaa syödessään
Sjöströmin mukaan sämpylä kannattaa ottaa pussistaan vasta juuri ennen sen käyttöä ja mielellään paistaa sisäpuolelta pienessä rasvassa kuumalla pannulla. Myös paahtaminen on hyvä vaihtoehto.
Lämmin sämpylä on huomattavasti maukkaampi ja tekee leivästä kuohkeampaa. Hampurilainen pysyy myös paremmin kasassa.
– Voisi verrata siihen, että söisit vastaleivottua leipää tai sitten päivän vanhaa.
Lue myös: Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"
Katso myös: Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen
9:44