Burgeriasiantuntija kertoo hampurilaismaailman kuumimmat trendit juuri nyt sekä lähitulevaisuudessa.
Kuten aiemmin kerroimme, hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö sekä Pepsi järjestivät yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin tänä vuonna yli 20 000.
Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2024 äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi. Toiseksi sijoittui viime vuoden ykkönen, kotkalainen The Van ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä.
Lue myös: Suomen paras hampurilaisravintola on valittu – pieni punainen mökki Ysitien varrella
Yksi selkeä hittihampurilainen
Helsingin Rautatientorilla on parhaillaan käynnissä nelipäiväinen Burger Lovers Festival, joka muuttaa torin Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi. Tapahtumassa on tänä vuonna mukana 11 ravintolaa.
Burger Lovers -yhteisön perustajajäsen ja burgeriguru Antti Suikkari kertoo, että tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna yli 30 000 kävijää.
Piipahdimme tapahtumassa ja kysyimme Suikkarilta tämän hetken hampurilaistrendeistä. Burgerigurun mukaan suositut smash burgerit ovat edelleen "kaikista kuuminta hottia burgerimaailmassa".
– Smash burger ei tule häviämään mihinkään. Sehän on se alkuperäinen tapa, miten burgereita on valmistettu jo sata vuotta sitten.
BurSalad-ravintolan Pekka Mäkinen näytti MTV Uutisille, miten paistetaan täydellinen pihvi smash burgeriin. Juttu jatku videon alla.
2:05
Näin paistat täydellisen pihvin burgeriin!
Tällaiset hampurilaiset trendaavat seuraavaksi
Suikkarilla on kuitenkin aavistus myös tulevista hampurilaishiteistä.
– Olen monta vuotta sanonut, että amerikkalainen bbq-kulttuuri on varmasti kasvussa, Suikkari sanoo ja jatkaa vielä:
– Ennustan, että Suomeen tulee sellainen toimija, joka buustaa Burger King -tyyppisen, liekillä grillatun ohuen pihvin uudella tavalla.
Monet maailman hampurilaistrendit rantautuvat Suomeen hieman viiveellä ja Suikkarin mukaan olemme yleensä esimerkiksi Ruotsia vuoden pari jäljessä.
Yksi maailmalla nouseva ilmiö on dry age -liha, jolla tarkoitetaan lihan raakakypsytystä.
– Se on maailmalla jo iso trendi, joka varmasti laskeutuu Suomeenkin.