Älä puolita kirsikkatomaatteja salaattiin – tässä syy

Tiesitkö? Näin saat kirsikkatomaateista paremman makuisia – nappaa salaattivinkki 1:37 Tiesitkö? Näin saat kirsikkatomaateista paremman makuisia – nappaa salaattivinkki
KATSO VIDEO: Teetkö näin kirsikkatomaateille? Maku paranee!

Nappaa vinkit kirsikkatomaattien käyttöön.

Kotimaisen kirsikkatomaatin sesonki alkaa toukokuussa. Pienet punaiset pallerot maistuvat suomalaisille, sillä kirsikkatomaatin maku on yleensä tavallista tomaattia voimakkaampi.

Satokausikalenterista muistutetaan kirsikkatomaatin sopivan ulkonäkönsä puolesta mainiosti salaatteihin, noutopöytiin ja välipalaksi. Tavallisen tomaatin tavoin se kestää hyvin paistamista ja grillaamista.

Moni puolittaa kirsikkatomaatit salaattia varten, mutta näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa videolla pari kätevää kikkaa, joilla kirsikkatomaateista saa kaiken maun irti.

Katso jutun yllä olevalta videolta tomaattikikat!

 

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2023.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!