Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirsikkatomaatteja ei kannata puolittaa salaattiin – tässä syy

1:37img
KATSO VIDEO: Teetkö näin kirsikkatomaateille? Maku paranee!
Julkaistu 05.05.2023 07:23

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Nappaa vinkit kirsikkatomaattien käyttöön!

Kotimaisen kirsikkatomaatin sesonki alkaa toukokuussa. Pienet punaiset pallerot maistuvat suomalaisille, sillä kirsikkatomaatin maku on yleensä tavallista tomaattia voimakkaampi.

Satokausikalenterista muistutetaan kirsikkatomaatin sopivan ulkonäkönsä puolesta mainiosti salaatteihin, noutopöytiin ja välipalaksi. Tavallisen tomaatin tavoin se kestää hyvin paistamista ja grillaamista.

Moni puolittaa kirsikkatomaatit salaattia varten, mutta näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa videolla pari kätevää kikkaa, joilla kirsikkatomaateista saa kaiken maun irti.

Katso jutun yllä olevalta videolta tomaattikikat!

Lue myös: Kaupan pikkutomaateilla hurjat hintaerot – sokkomakutestin tulos yllätti: "Olen nyt vähän pettynyt"

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset