Tiedätkö, miten suomalaisten suosikkivihanneksesta, kurkusta, saa paremman makuista? Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa mahtavan kesäreseptin avomaankurkuista. Kurkkaa videolta ohje.
Kurkkua voisi sanoa yhdeksi suomalaisten kotitalouksien perusraaka-aineista. Marttojen mukaan kurkku onkin tomaatin jälkeen käytetyin vihanneksemme. Kauppapuutarhaliitto kertoo, että suomalaiset syövät vuosittain 9,5 kiloa kurkkua henkeä kohden ja tästä määrästä 93 prosenttia on kotimaista tuotantoa.
Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta
Testaa kurkkujen murskaamista!
Kesällä ruokakaupasta, torilta tai omasta puutarhasta kannattaa kotikeittiöön napata avomaankurkkuja. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa näppärän kikan, jolla kurkuista saa entistäkin paremman makuisia.
– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkaa MTV Uutisille.
Jos käytät avomaankurkkuja, muista pestä ne juuresharjalla ennen ruoan valmistusta.
Miten kurkut sitten murskataan ja mitä mausteita niiden kanssa kannattaa käyttää? Kurkkaa videolta artikkelin yltä näppärä kurkkuohje.
Artikkelia päivitetty 27.6. klo 8.45: Korjattu kurkun vuosittaiseen kulutukseen liittyvät luvut oikein.