Ammattilaiskokin mukaan suurin osa tekee tämän kardinaalivirheen pekonin paistamisessa

shutterstock_373965982
Shutterstock

Pekonin paistamisessa kuuma pannu takaa rapean ja karamellisoituneen lopputuloksen. 

Suurin osa meistä tekee yhden ja saman virheen paistaessaan pekonia pannulla, ja se on liian matalan paistolämpötilan käyttäminen. Tätä mieltä on ainakin ammattilaiskokki Jeff Baker, joka on kokannut myös kuningatar Elisabetille, kirjoittaa Daily Star.

Kuninkaallisille kelpaava niksi pekonin paistoon vaikuttaa kuuntelemisen arvoisalta neuvolta.

Bakerin mukaan pekoni ei nimittäin paistu pannulla rapeaksi, jos sitä yrittää kypsentää hissukseen ja matalalla lämpötilalla.

Karamellisoituneet reunat ja herkullinen maku 

Baker suosittelee kuumentamaan paistinpannun kuumaksi ja heittämään pekoniviipaleet vasta sitten pannulle. Kun viipaleita ruskistaa kummaltakin puolelta, niiden pitäisi karamellisoitua, jolloin rakenteesta tulee rapeampi ja mausta "iskevämpi".

– Mielestäni paras tapa kypsentää pekonia on paistinpannulla keskilämmöstä korkeaan lämpötilaan, pienessä määrässä luonnollista rasvaa, paistamalla sitä kummaltakin puolelta noin minuutin ajan, Baker kertoo.

Miehen mukaan kunnolla valmistettu pekoni, joka on leikattu sopivan paksuisiksi viipaleiksi karamellisoituu reunoilta tällä paistotekniikalla. 

– Rasva sulautuu pekoniin pois liukenematta, jolloin tuloksena on herkullinen maku, Baker selittää.

Lähde: Daily Star

Katso myös: Pekonia voi valmistaa myös mikrossa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!