Pekonin paistamisessa kuuma pannu takaa rapean ja karamellisoituneen lopputuloksen.
Suurin osa meistä tekee yhden ja saman virheen paistaessaan pekonia pannulla, ja se on liian matalan paistolämpötilan käyttäminen. Tätä mieltä on ainakin ammattilaiskokki Jeff Baker, joka on kokannut myös kuningatar Elisabetille, kirjoittaa Daily Star.
Kuninkaallisille kelpaava niksi pekonin paistoon vaikuttaa kuuntelemisen arvoisalta neuvolta.
Bakerin mukaan pekoni ei nimittäin paistu pannulla rapeaksi, jos sitä yrittää kypsentää hissukseen ja matalalla lämpötilalla.
Lue myös: Mistä pekoni tulee? Amerikkalaislapsilta kysyttiin, voiko lehmää tai sikaa syödä – melkoinen tulos
Karamellisoituneet reunat ja herkullinen maku
Baker suosittelee kuumentamaan paistinpannun kuumaksi ja heittämään pekoniviipaleet vasta sitten pannulle. Kun viipaleita ruskistaa kummaltakin puolelta, niiden pitäisi karamellisoitua, jolloin rakenteesta tulee rapeampi ja mausta "iskevämpi".
– Mielestäni paras tapa kypsentää pekonia on paistinpannulla keskilämmöstä korkeaan lämpötilaan, pienessä määrässä luonnollista rasvaa, paistamalla sitä kummaltakin puolelta noin minuutin ajan, Baker kertoo.
Lue myös: Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleen
Miehen mukaan kunnolla valmistettu pekoni, joka on leikattu sopivan paksuisiksi viipaleiksi karamellisoituu reunoilta tällä paistotekniikalla.
– Rasva sulautuu pekoniin pois liukenematta, jolloin tuloksena on herkullinen maku, Baker selittää.
Lähde: Daily Star
Katso myös: Pekonia voi valmistaa myös mikrossa!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.