New York Timesin pasta carbonara -reseptiä arvostellaan rajuin sanankääntein sosiaalisessa mediassa.
New York Times -lehden pasta carbonara -resepti on kirvoittanut kiivaan Twitter-keskustelun ruokalajin ainesosiin liittyen, kertoo muun muassa New York Post.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu, perinteiseen pasta carbonaraan kuuluu kananmuna, suolattu porsaanliha guanciale, pecorinojuusto ja mustapippuri.
Reseptissä kaksikin "virhettä"
Arvostettu amerikkalaislehti on kuitenkin nyt lisännyt ruokalajiin sinne kuulumattoman ainesosan, tomaatin.
– Tomaatit eivät perinteisesti kuulu carbonaraan, mutta ne tuovat ruokalajiin raikkaan maun, reseptisivuilla kuvaillaan.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Aitoon carbonaraan ei myöskään kuulu pekoni. New York Timesin ohjeessa pekonia kuitenkin suositellaan käyttämään, koska sitä on helposti saatavilla ja se tuo mukavan savuisan maun ruokaan.
Tomaattien lisääminen pasta carbonaraan oli somekansalle liikaa
New York Times julkaisi tomaatticarbonaran reseptin alun perin jo vuonna 2021, mutta jakoi sen nyt uudelleen lukijoilleen, ja somekeskustelu räjähti.
– Mikä teitä vaivaa, tomaatit kuuluvat bologneseen, EI carbonaraan, Twitterissä muun muassa ihmeteltiin.
– Reseptille tulee antaa uusi nimi. Carbonaraan eivät kuulu tomaatit, toinen jatkoi.
– Öö, tuo ei ole carbonaraa. Olette varmaan yhden askeleen päässä siitä, että lisäätte joukkoon ananasta? kolmas arveli.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Twitterissä myös todettiin lehden haastaneen juuri sodan Italiaa vastaan.
– Tuon pitäisi olla laitonta, Twitterissä kuvailtiin vielä reseptiä.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun carbonaran ainekset kuumentavat tunteita. Yleensä tappelun aiheuttaa ruokalajiin lisättävä kerma, joka ei todellakaan kuulu alkuperäiseen pasta carbonaraan.