Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys"
Pekonin käyttö ja pastan liian pitkä keittoaika ovat australialaiskokin mukaan tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset sortuvat pasta carbonaran valmistuksessa.
Vaikka pasta carbonara kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, australialaiskokki Dario Mancan mukaan tämän ruoan valmistamisessa on parantamisen varaa. Tyypillisin virhe, johon ihmiset tämän ruokalajin kanssa sortuvat, voi tulla monelle todellisena yllätyksenä.
– Valtava väärinkäsitys on se, että carbonaraan käytettäisiin pekonia. Perinteisissä resepteissä käytetään italialaista suolattua lihaa nimeltä guanciale, Manca toteaa.
Videolla suomalainen huippukokki antaa nerokkaan pastaniksin, joka kannattaa opetella! Artikkeli jatkuu videon alla.
Monet julkkiskokit suosittelevat käyttämään perinteisen lihan tilalla italialaista pekonin kaltaista lihaa, pancettaa, jota on saatavilla guancialea huomattavasti paremmin.
Pastan keittoaika on lyhyempi kuin moni luulee
Pekonin käyttö ei suinkaan ole ainoa virhe, johon kotikokit Mancan mukaan tyypillisesti sortuvat.
Miehen mukaan moni sortuu keittämään pastaa liian pitkään, sillä oikea keittoaika tätä ruokaa valmistettaessa on kaksi minuuttia vähemmän kuin pastapaketin ohjeessa suositellaan.
– Pasta kypsyy loppuun samalla, kun se imee ihmeellisiä makuja kastikkeesta, Manca kertoo.
Sen sijaan, että kastike tarjoiltaisiin erikseen, pasta kannattaa pyöräyttää kastikkeen joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.
Lähde: TheSun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti