Gordon Ramsay teki "uskomattoman hyvää" pasta carbonaraa ja italialaiset raivostuivat: Kuva paljastaa, mikä meni pahasti pieleen
Julkkiskokki Gordon Ramsayn kokkaama pasta carbonara aiheutti melkoisen somemyräkän Twitterissä, uutisoi italialaislehti Wanted in Rome.
Televisiosta tuttu rääväsuukokki Gordon Ramsay jakoi Twitterissä videon kokkaamastaan ”uskomattoman hyvästä carbonarasta” ja somesodan ainekset olivat valmiit. Kokin italialaiset seuraajat eivät nimittäin olleet lainkaan vakuuttuneita Ramsayn oranssinpuhuvasta pasta carbonarasta:
Järkyttyneet italialaiset tyrmäsivät Ramsayn "täydellisen carbonaran" muun muassa ”keltaiseksi keitoksi”, ”vitsiksi”, ”karikatyyriksi” sekä ”ällöttäväksi sotkuksi”.
Italialaisten mukaan Ramsay on käyttänyt reseptissään selkeästi liikaa munankeltuaisia, minkä johdosta pastasta on tullut aivan liian juoksevaa ja keltaista.
– Viisi kanaa kuoli tuottaakseen tuon määrän kananmunia, eräs kokin Twitter-seuraajista veisteli.
Aitoon ja alkuperäiseen carbonaraan käytetään kyllä munankeltuaisia, mutta ei liikaa. Moni myös sortuu pasta carbonaraa tehdessään toiseen yleiseen virheeseen: kerman käyttöön.
– Autenttisen carbonaran tekeminen on melko yksinkertaista. Tarvitset vain viisi ainesosaa, eikä kerma ole yksikään näistä, pastamerkki Barillan pääkokki Andrea Tranchero totesi muutama vuosi sitten.
Aitoon pasta carbonaraan käytetään pastaa, pancettaa tai pekonia, pecorino- tai parmesaanijuustoa, munankeltuaisia ja mustapippuria. Pastavedessä käytetään tietysti myös suolaa.
Lue myös: Oletko jo testannut "laihduttajan lasagnea"? Hittiruokaa ylistetään: "Miehenikin rakastui tähän"
Lähde: wantedinrome.com
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka