Jos kahvia tulee keitettyä vahingossa liikaa, sitä ei kannata hukata viemäriin.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerrottiin, Kuluttajaliiton alullepanemaa hävikkiviikkoa vietetään jo kymmenennen kerran. Vaikka ruokahävikin merkityksestä ja vaikutuksista on toitotettu jo vuosia, suomalaisilla riittää yhä työtä hävikin vähentämisessä.
Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell kertoi maanantaina Huomenta Suomessa yleisimmän syyn hävikin syntymiseen olevan edelleen parasta ennen- ja viimeinen käyttöpäivä -merkintöjen sekoittuminen keskenään.
Lue myös: "Näin ei missään tapauksessa pitäisi tehdä" – älytön ruokamoka käy suomalaisille kalliiksi
Kalliin kahvihävikin voi välttää helposti
Ruokahävikin ehkäisyyn on olemassa monenlaisia keinoja, joita kotikeittiössään kannattaa aktiivisesti harrastaa. Ruokaostokset ja ruoat suunnittelemalla pääsee jo pitkälle. Hävikkiuhan alla olevat raaka-aineet kannattaa sen sijaan hyödyntää luovasti ruoanlaitossa.
Bonusvinkki! Hyödynnä vahvaa kahvia vaikka mokkapaloihin! Nappaa ohje: Mokkapalat
Monissa kotitalouksissa syntyy säännöllisesti myös kahvihävikkiä: kahvia tulee keitettyä pannuun yksinkertaisesti liikaa. Sen sijaan, että kallis kahvi päätyisi viemäriin, kannattaa pohtia ylimääräiselle juomalle uudenlaisia käyttötapoja. Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoel vinkkasi Huomenta Suomessa oman kikkansa ylimääräisen kahvin hyödyntämiseen.