Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileri liian kuivaa? Kokeile helppoja vinkkejä!

broileri
Shutterstock
Julkaistu 24.02.2015 15:04

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Vähärasvaisesta broilerinlihasta tulee helposti kuivaa, jos sitä kypsentää liikaa. 

Jos kaipaat broileriruokiisi lisää mehevyyttä, Kokeile The Daily Mealin vinkkejä.

Liota broileria

Anna broilerin liota yön yli suolavedessä. Näin lihasta tulee mureampaa ja mehevämpää. Voit lisätä suolaveteen myös sokeria tai muita mausteita antamaan lihalle lisää makua.

Leivitä

Kananmunassa ja korppujauhoissa pyörittely tekee broilerin pinnasta herkullisen rapeaa. Rapean kuoren alla myös kosteus pysyy paremmin sisällä lihaa kypsennettäessä.

Nuiji

Jos lihakimpale on eri kohdista eri paksuinen, kypsyy se epätasaisesti. Nuiji siis lihapala tasaiseksi, jolloin ohuemmat osat eivät pääse kuivahtamaan ylikypsiksi.

Anna vetäytyä

Siinä missä punaisen lihan, myös broilerin on syytä antaa vetäytyä 5–10 minuuttia paistamisen jälkeen ennen kuin alat leikata lihaa.

Marinoi

Marinadi antaa lihalle paitsi makua, myös mureutta. Kokeile siis rohkeasti marinoida broileria.

Käytä lämpömittaria

Ylikypsä broileri on kuivaa, ja parhaiten ylikypsennyksen vältät käyttämällä lämpömittaria. Muista kuitenkin, ettei broileri saa jäädä myöskään raa’aksi. Sopiva kypsyysaste on 75 astetta. 

Lähde: The Daily Meal

Tuoreimmat aiheesta

Liha